keskiviikko 3. helmikuuta 2010

DIY-kiipeilypuu

Kissataloudessa kuutiot kannattaa käyttää hyödyksi. Sehän on tiedetty, mutta siitä huolimatta meillä on ollut keväästä asti (tähän asuntoon muuton jälkeen) aivan valtava hukkatila. Olohuoneen kaapin päällinen on ollut aivan käyttämättä! Mietimme pitkään, kuinka ihmeessä saisimme sen hyötykäyttöön kun vuokra-asunnossa ei katsota seinäntäyttä hyllyjä/reikiä hyvällä.

Kunnes viime viikonloppuna meillä (kummalla - en muista enää) välähti. Lähdimme siltä istumalta Ikeaan. Muutama tunti ja hyllynpalanen myöhemmin meillä oli tällainen:

Tadaa, saanko esitellä: kissojen kiipeilyhylly! Mahtuu hyvin pieneen tilaan mutta toimittaa tehtävänsä. Pojat olivat aika iloisen näköisiä päästessään korkeuksiin valtakuntaansa katselemaan! Portaiden käytön opettelussa kesti hetki, varsinkin kun päällystimme ne vasta eilen ja pelkkä hylly on aika liukas alusta kiivetä. Maton laittamisen jälkeen sekä ylös että alas pääsee  nopeasti (ylös todella nopeasti, alas vähän hitaampaa) ja oikeasti melko helposti, vaikka Raichun alastulokuvista ei sitä ehkä uskoisikaan ;) Pitäähän sitä edes vähän vaikeustasoa olla, muuten homma menee ihan tylsäksi.

Kaiken lisäksi minä sain paikan Disney -klassikkokokoelmalleni. Hiekkalaatikolle pitäisi vielä keksiä uusi paikka, mutta kaappien päällisen käyttöönsaanti oli hiekkiksen siirtämisen arvoista :) Pitää vielä nakata joku kissanpesistä kaapin päälle.


Hintaa "kiipeilypuulle" tuli huimat 21€: Valmiiksi kolhiintunut hylly löytönurkasta 15€ sekä kuramatto 6€.

 
Klikkaa isommaksi!

Hylly ylhäältäpäin

Kaapiston kuningas

12 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Upea kiipeilyhylly! :) Olen ajatellut samantapaista itsekin, etenkin jos saamme joskus keittiön rempattua ja kissojen kiipeilyseinä lähtee pois.

Kuvista näkee selvästi, että tuolla on kyllä hauska puikkelehtia! Ja on tuo ihmisellekin hauskempi katsoa kuin joku oikein iso ja monimutkainen virallinen kiipeilytelinehärdelli.

Vulpes kirjoitti...

Hieno idea tuollainen kiipeilyhylly! Varmasti kissojen mieleen. :)

Meilläkin on kovin vähän noita kiipeilymahdollisuuksia. Yksi kattoon asti yltävä kiipeilypuu löytyy ja sitten eteisen kaapin päällinen, jonne kivutaan naulakon kautta, ja joka on hyvin suosittu. Hyllyjä kyllä tuli jokunen kuukausi sitten seinälle, mutta tylsä henkilökunta täytti ne omilla rojuillaan ja parilla huonekasvilla, joten sinne ei kissoilla ole asiaa (ihme että joku asia on noille mennyt perille :o )

Ana kirjoitti...

NEROKASTA! Just näin! Ja kissat tykkää!

Elina V. kirjoitti...

Hei, huippuidea :)

Löytyi meiltä toinenkin yhteinen harrastus :) Minäkin keräilen Disneyn klassikkoja :D Tai siis aloittelen niiden keräämistä...

Niiden lisäksi kerään Elsa Beskovin kirjoja. Oletko tutustunut niihin?

Olen suunnitellut niksikissa - palstan aloittamista agikissa-lehteen. Olisiko mahdoton ajatus jakaa tämä idea siellä?

luolaleijona kirjoitti...

Tämä oli kyllä minustakin (ja varsinkin pojista) yksi onnistuneimmista projekteista. Sai hukkailan käyttöön ja pojille kiipeilypaikan.

Toki idean saa jakaa! =) Meinasin ensin kirjoittaakin että tuosta saa muuntelemalla joka kissalle ja kotiin omannäköisen kiipeilyhyllyn jos joku haluaa tehdä - leveämpänä ja isommilla rei'illä kiipeily onnistuu varmasti isommaltakin kissalta. Voin napsaista vähän valoisamman kuvan hyllystä jos aurinko paistaa huomenna.

luolaleijona kirjoitti...

Ai niin tosiaan, Disneystä vielä <3 Disneyn klassikot ovat aivan ihania. Varsinkin kaikki vanhat, joita tuli lapsena katsottua ;)

En ole kuullut Elsa Beskovista. Täytyy googlettaa / selata joskus kirjakaupassa :) Meidän hyllystä löytyy lähinnä fantasiaa tai historiafiktiota, miksi sitä sitten kutsutaankin. Minun on kyllä ihan pakko suositella kaikille Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset -sarjaa, joista ensimmäinen on Luolakarhun klaani. Siinä on kirja joka muuttaa ihmistä joka lukukerralla. (Jaa mistä meidän klaani sai nimensä? ;)

Lendi kirjoitti...

Aivan ihana hyllykkö! Kyllä vaan Raichulta käy kätevästi väliköissä taiteilu. Oletko pultannut kiipeilyhyllyn seinään kiinni vai onko se niin tukeva, että kestää teidän poitsujen painot?

Minä haaveilen katonrajan hyllyistä, mutta sitten taas kun on vuokrakämppä niin ei viitsisi reijittää koko seiniä ;)

luolaleijona kirjoitti...

Hylly on tosiaan ruuvattu seinään kun on noin kapea. Parempi yksi reikä kuin 20 ;) Hyllyt on myös vahvistettu kulmaraudoilla etteivät pääse keikkaamaan, kun ovat vain kolmella tapilla paikallaan.

Minäkin haaveilen joskus laittavani katonrajaan pitkät pätkät kiipeilyhyllyjä. Olen jopa nähnyt joskus kuvan jossa sellaiset oli toteutettu modernilla, kauniilla tavalla. Ehkä sitten joskus kun ostetaan oma talo.. (aina saa haaveilla) ;D Mutta tosiaan, tänne vuokra-asuntoon tuo oli kätevä ratkaisu.

Menina kirjoitti...

Mussukat ilmoittautuu ja ihastelee upeaa puuhahyllykköä! :) Oli mukava lukea pääosin hyviä kuulumisianne. On siellä taas puuhattu ja touhuttu urakalla :) Voi kun täällä saisi joskus palvelusväki toteutettua monia hyvin (pitkään) suunniteltuja projektejaan ;)

Heidi kirjoitti...

Loistoidea ja näyttää kelpaavan kissoille :)

Karvalapset kirjoitti...

Miten olin ihan missannut tämän?! Loistavaa! Taatusti suosittu jumppahyllykkö :) Ja hyvä luova idea helposti toteutettavaksi muidenkin kissojen iloksi.

Irmeli kirjoitti...

Aivan mahtavaa. Törmäsin tähän Ikeahackers sivuilla ja shoppailin meitin Cornareita varten tarvikkeet. Huomenna askarrellaan.