torstai 21. tammikuuta 2010

Menneestä kutinasta ja tulevista näyttelyistä.

Mitäs kaikkea meille taas kuuluu. Arki rullaa vanhalla mallilla, omat (ja yhteiset) rutiinit toimii sekä kissoilla että ihmisillä. Ajattelinkin nyt pitkästä aikaa päivittää Aslanin allergiatilannetta.

Aslanin kauniit silmät näkyvät paremmin kun klikkaat kuvan suuremmaksi.

Lokakuussahan Aslanin kaula alkoi kutisemaan niin, että karva lähti ja haavankin Aslan sai aikaiseksi. Kutina kesti lopulta kaksi viikkoa ja kaulassa olleesta siteestä huolimatta Aslan sai kyhnytettyä kaulan sen verran rumaksi, ettei näyttelyihin ollut menemistä. Karvaa lähti vähän myös ohimoista. Kyseessä voisi olla allergia. Antihistamiinien, ajan (allergeenien poistuminen elimistöstä vie viikkoja) ja ruokavalion muutoksen avulla kutina onkin jäänyt pois. Aslan on ollut lokakuun lopusta asti eliminaatiodieetillä. Olemme edenneet Aslanin kanssa hyvin hitaasti ruokavalion monipuolistamisen kanssa. Nyt on kokeiltu jo niin monta eri ruokaa, ettei tavallisimmista ruuista enää montaa ole jäljellä. Tietynlaisella "eliminaatiodieetillä" Aslan tulee kuitenkin olemaan varmaankin lopun ikäänsä, eli annamme sille vain yhtä uutta ruokaa tai namia parin viikon sisällä siihen asti että jokin allergiaa aiheuttava aine löytyy.Aslanin kaula ja karva on nyt parantunut täysin entisenlaiseksi eikä kutinaa ole siis ollut. Olenkin alkanut kallistumaan sen puolelle, ettei kyseessä ehkä olekaan allergia. Myös stressi voi nimittäin aiheuttaa samanlaisen reaktion kuin minkä Aslan sai ja eläinlääkärimmekin epäili stressin olleen suurin syypää Aslanin kutinaan. E-P aloitti työt samoihin aikoihin kun Aslan sai allergisen reaktion ja Aslan reagoi  aina vahvasti hänen lähtemisiinsä ja tulemisiinsa. Aslan onkin syvästi "leimautunut" ja kiintynyt häneen ja kesän aikana Aslan oli ehtinyt tottua siihen, että hän on koko ajan kotona. Ehkä Aslanilla on pieni allerginen taipumus, joka ilmenee vain yhdessä stressitekijän kanssa, ehkä ei - tämän mysteerin selvittäminen kestää vielä pitkään. Periaatteessa meillä on täysin terve kissa jolla oli vain kertaluonteinen ihotulehdus. Eikä se välttämättä sen kummempaa ollutkaan, mutta selvittäminen jatkuu.


Jos nyt kevättalven aikana ei mitään kummempia satu, niin sekä Aslan että Raichu nähdään Turokissa molempina päivinä. Aslan metsästää viimeistä CAP-sertiään ja Raichu ensimmäistä CAPIB:ia. Ehkä salaa toivon ettei ainakaan Raichu saa sertiä molempina päivinä, sillä se tarkoittaisi sitä, että Raichun näyttelyura Suomen puolella on jumissa. No, se miten näyttelyissä käy jää nähtäväksi :)

Ennen sitä on luvassa Turokin Kissanpäivät 7.2., missä Aslan ja Raichu vahvistavat neloskategorian edustusta. Tulkaahan kaikki turkulaiset ja ympäristössä asustavat esittelynäyttelyyn tutustumaan erilaisiin kissarotuihin tai muuten vain viihtymään!

6 kommenttia:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hienoa, että kutinat eivät nyt ole vaivanneet!
On tavallaan huvittavaa, ettei voi toivoa liikaa näyttelymenestystä, ettei näyttelu-ura jumiudu ;) Jos tällä kertaa sitten vaikka osuttaisi paikalle samana päivänä :) Meillä siis myös on suunnitelmissa tulla Turokiin käymään. Lauantaiksi tälläkin kertaa.

Kissanpäivät kirjoitti...

Tosiaan hyvä ettei kutina vaivaa! Mulla olisi osoitteessa http://kissatkissat.blogspot.com/2010/01/kuvahaaste.html kuvahaaste. Elikkä eikun katsomaan jos huvittaa.

luolaleijona kirjoitti...

Mäykynen: se on tosiaan aika harmi. Mielellään näyttelisi täällä Suomen puolella vähän enemmän ennen kuin pakkoreissu ulkomaille on edessä :) Aikooko Herra Mäykynen käydä pistäytymässä naapurimaassa? Raichusta tai Aslanista en tosiaankaan vielä tiedä.

Kissanpäivät: kiitos haasteesta :) Osallistuin valokuvablogissani: http://hallakuvia.blogspot.com/2010/01/urbaani-natura-2000-alue.html

Hra Mäykynen kirjoitti...

Herra Mäykynen pysyy ihan vain Suomen rajojen sisällä. Mäykysen matkailuinnolla (tai siis sen puuttella) ei kannata oikein edes ajatella ulkomaanreissuja. Yksi serti vielä ja sitten on herra Fife-näyttelyt näytelty. TICA-näytelmää voitaisiin joskus käydä sitten vielä kokeilemassa.

saila kirjoitti...

TICA-näyttelyihin vaan!! Riihimäellä huhtikuun 3.-4. päivä on seuraava FINTICAtin näyttely :) Ei jumiudu näyttelyura!

luolaleijona kirjoitti...

Sitten kun joskus tulee vastaan TICA -näyttely sopivassa paikassa sopivaan aikaan niin kyllähän siellä voisi käväistä katsomassa, on varmasti taas ihan uudenlaista touhua :)