sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pyykkipäivä

..on IHANA päivä!Sitä mieltä meillä ollaan. No, ainakin Aslan ja Raichu ovat. Lakanoiden vaihtaminen on aivan erityisen ihanaa.Minua taidettiinkin "varoittaa" Aslanin sängynpetausfetissistä siinä vaiheessa kun se oli vasta pikkupentu ja kyselin, että minkälainen natiainen siellä asustaa. Aslan on pitänyt kiinni lempipuuhastaan ja opettanut sen Raichullekin. Jos Aslan ei ehdi mukaan sängynpetaukseen, sen on ainakin lötkähdettävä vastapedatulle sängylle piehtaroimaan.Pesukoneeseen matkalla olevat lakanat ovat myös kivoja.Jostain kumman syystä meillä on aina kissankarvoja lakanoissa, vaikka ne olisi vasta otettu puhtaina kaapista. Yökylään tulevat tietäköön! YOU HAVE BEEN WARNED.Pentuajoista asti suosittu leikki on ollut puhtaiden lakanoiden laskosteleminen. Usein molemmat hyppivät lakanaan kilpaa ja ottavat siinä pienet painimatsitkin. Tänään oltiin rauhallisemmalla tuulella, mutta ei sentään tullut kuuloonkaan että ihmiset voisivat laskostella lakanoita ilman Aslanin apua.Koska Aslan oli lakanoiden kanssa erityisen varovainen, täytyi sen purkaa energiaansa laskostelun jälkeen.Veljellinen painimatsi. Laiskannäköistä touhua tänään.

Minusta tuntuu, että joitakin blogeja täytyisi hieman sensuroida. Lukemalla muiden blogeja pienet kiltit kissalapset oppivat tuhmia juttuja. Meidän pojathan siis eivät ikinä tee mitään tuhmaa ;) Eilen lueskelin K-blogin kissojen kommelluksia niin, että Raichu kehräsi sylissä. Ilmeisesti se vain esitti nukkuvaa, sillä illalla se keksi ihan uuden tempun.


Mä tykkään tästä kaapista!

Kuulin tiskatessani piippausta aivan uudesta suunnasta. Raichu oli oppinut hyppäämään astiakaapin päälle! Se sijaitsee meillä noin 260cm korkeudessa (huonekorkeus on 280), joten tässä ollaan nyt sydän syrjällään seurattu kaksi päivää kerta toisensa jälkeen ylös hyppivää Raichua. Ja Raichu on niiiin ylpeä itsestään!


Lällällää!


Aslan ei ole vielä uskaltanut hypätä, mutta se seuraa silmä kovana vieressä hieman kateellinen ja laskelmoiva ilme kasvoillaan. Aslan taitaa ajatella kuitenkin hieman pidemmälle kuin Raichu, sillä vaikka kaapin päälle hyppääminen ei niin vaikeaa olekaan, on alastulo jo hyvin hankalaa. Raichua on pelastettu keittiöjakkaran avulla nyt kerta toisensa jälkeen. Toisinaan se on tullut alas itse, mutta niin on myös mikron päällä oleva hedelmäkori sisältöineen. Kauankohan mikroparka kestää..

Kerrottakoon vielä täälläkin blogissa, että Aslanista on tullut setä! Täyssetä siis, sillä Aslanin pentueveljestä Monnista (Tistan Festina Lente) tuli isä Mummeli -kissalan Hildan (Mummeli Adazinha Hilda) viidelle pennulle 13.1. Onneksi olkoon Monni ja Hilda! Hienoa että sukulinja jatkaa eteenpäin. Samana päivänä Aslanin serkku Nexu (Skazki Nereida) sai 4 pentua Willicon kissalassa. Onnea sinnekin tuoreelle temppuilijoiden perheelle!

11 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hui! Pyydämme anteeksi, että olemme opettaneet pahoja tapoja viattomille kilteille kissoille. Meidän blogista ei kannata katsoa kuin söpöjä nukkumis- ja pesuvideoita, ellei halua asua pomppivien villipetojen kanssa. Meillä muuten Cisu hyppii mökillä aina takan päälle eikä yritäkään tulla itse alas, kun on huomannut, että vaari aina auttaa. ;)

En näe teidän videoita ollenkaan tällä työkoneella, tyhmää. Osaan kuitenkin hyvin kuvitella, millaisia ne ovat, meilläkin vaihdettiin eilen lakanat :)

Onnea setä Aslanille!

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Hmmm... tota kaappijuttua pitäis varmaan koklata! Hyvä kun kerroitte, ei oltu tajuttukaan!

Mutta petauksessa ootte tosi hitaita, tsori vaan! Aina jos nostetaan pois, pitää SALAMANA ämpäistä takas. Tsuih vaan! Opetelkaa! Hienoo on!

Elina V. kirjoitti...

Hih, Tutun tuntuista touhua. Joskin meillä kieputetaan surutta vielä suuremmalla vauhdilla viikkausvaiheessa (siitä taisi joskun a.e.N= aikana ennen Nexua) olla meillä blogissa videokin ;)

luolaleijona kirjoitti...

Enää ei lakana heilu niin nopeaa kuin pentuaikoina, kun kyydissä on 4,5kg - 9kg kissanlihaa ;D Sängynpetaus oli tosiaan hitaanpuoleista eilen, mutta ajattelin etten kuitenkaan jaksa ottaa toista otosta myöhemmin. Kaikista ihaninta on yrittää pedata parisänkyä yksin poikien leikkiaikaan. Voi päästä joskus muutama ruma sana ;o

Jenni, taitaa levitä pahat tavat kuin virus. Raichu kovasti luulee itse keksineensä keittiökaapin päälle hyppäämisen, mutta ei kai sentään ;) (Ja Aslan hyppäsi tänään myös ylös ensimmäisen kerran. Voi sitä kehräyksen määrää!)

Lendi kirjoitti...

Meillä ei yksin lakanat kestä näiden painoa kun siellä saattaa olla karvaisia veijareita sen kaksikin kappaletta :D Mutta joo, muuten hyvin tutun näköistä :) Peiton päälle kyllä tullaan ja sitä pitää palvelusväen kiikuttaa, että pää on varmasti sekaisin!

Sirpa kirjoitti...

Kollo saapuu välittömästi paikalle, kun huomaa, että sänkyä pedataan. Ja kissamainen sukellus lakanoiden sekaan. :D

taapertaja kirjoitti...

Niin tuttua! :D Meillä lakanoissa kiikkuminen on Moyan erikoisuus, Elmeri ei ole vielä tajunnut koko juttua. Elmeri tosin kunnostautuu sitten petaamispuolella, syöksähtelee oikein kiitettävästi aluslakana alla, ja pussilakanaan pujotetaan peiton lisäksi aina myös yksi kappale kissoja...

Lakanaprojekti on aina ihan omaa luokaansa, koska myös lapsi 3-v. haluaa kiikkumaan! Mutta se on hyvää testiä lakanoille, sitten kun joku (Lapsi 15 kg tai kissa(t) 5-10 kg tai kaikki yhdessä) putoaa lakanasta läpi niin on aika lähteä lakanaostoksille...

Pirjo kirjoitti...

Ihania, ihania kavereita - ja niin kauniita!<3 Meillä ei kukaan enää petaa mukana, mutta aiemmat simskut kyllä petasivat - liekö rotuominaisuus? Liitettävä ehkä ominaisuusluetteloon?

Onnistuneita videoita! Ja toivotetaan allergiatonta aikaa Aslanille (ihanat silmät...)

luolaleijona kirjoitti...

Pirjo: Heh, vähintään epävirallisissa rotuominaisuusluetteloissa luvataan takuulla että "tekee oman osansa kotitöistä" ;) Nooo, ainakin osallistuu.

Taapertaja: teillä onkin sitten jo extrakorkea vaikeustaso kun kissojen lisäksi lakanoissa möyrii lapsi :D

Taitaa ollakin useampien kissojen harrastus tuo lakanoiden laitto/laskostelu :)

Tytti kirjoitti...

Hei, tulin vastavierailulle tänne blogiisi :) Kommentoin nimenomaan tähän postaukseen, kun nuo kissojen lakanapuuhat ovat niin kovin tuttuja. Meillä on 2 korat-kissaa, jotka syöksyvät paikalle kun alamme vetää lakanoita. Kyytiin pitää päästä ja siellä sitten köllötetään, painitaan tai pestään häntää. Kolmas kissamme ei niinkään ole innostunut puuhasta, mutta seurailee sekin usein vierestä.

Kiva blogi sinulla, tulen ehdottomasti uudestaankin.

luolaleijona kirjoitti...

Hei Tytti, kiitos käynnistä! Taitavat kissat olla sitä mieltä, että suurimman osan kotitöistä ihmiset tekevät vain heitä viihdyttääkseen ;)