maanantai 11. tammikuuta 2010

Kissa-agilityä ja karvainen laatikko

Meillä oli eilen ilo ja kunnia päästä kokeilemaan kissa-agilityesteitä  itse Temppukissojen omalle radalle. Pidimme nimittäin Elinan kanssa kolmen kissan agitreenit. Treenejä oli odotettu pitkään ja ne onnistuivat paljon paremmin kuin uskoinkaan. Kamerakin oli mukana, mutta en ollenkaan muistanut ottaa kuvia, joten  kuvituksena esiintyy tänään talvinen maisema.


Temppukissoilla oli ihan kokonainen kissankoulutushuone. Aslan ja Raichu tutustuivat tilaan aika nopeasti, joten pääsimme kokeilemaan olivatko Kissan aktivointi -kirjan opit menneet perille. Raichu yllätti positiivisesti tottelemalla tuttuja käskyjä melkein yhtä hyvin kuin kotona. Kaikella rakkaudella sanottuna, Ruisku on kyllä sellainen putkiaivo ettei sillä montaa asiaa kerralla päähän mahdu. Naminhimo oli hirmuinen ja Raichu hyppi pöydälle ja koski koulutuskeppiä nätisti (mitä nyt silloin tällöin eksyi haistelemaan vieraan kissan hajua kissanpesästä mutta ollaan siitä ihan hyshys).

Sitten ne agiesteet. Pojat eivät ole siis koskaan ennen esteitä nähneetkään, joten toiveet eivät olleet kovin korkealla. Ei kuitenkaan mennyt montaa toistoa, kun Raichu jo asteli renkaan läpi. Häsellystäkö vai hoksasiko Raichu sen tempuksi, siitä en ole ihan varma, mutta treenien aikana näkyi jo paljon edistystä siinä miten kissa reagoi esteeseen. Elinan hyvien neuvojen avulla (ai ettei kissaa kannatakaan palkita siitä että se jää puskemaan estettä ja keimailemaan? ;) ) aloin itsekin tajuta kuinka homman tulisi edetä. Maistiaiset on saatu, lisää kiitos ;D Jatkamme kyllä ehdottomasti esteiden kokeilua jossain muodossa kotonakin naksutinkoulutuksen yhteydessä.
Aslan on vähän Raichua monimutkaisempi tapaus. Vaikka se hyväksyi uuden tilan ja ihmisen Raichua nopeammin, sillä on tapana unohtaa namit ja karkit jos meneillään on jotain mielenkiintoisempaa. Mikään nami ei saanut Aslania motivoitua temppuilemaan, kunnes Elina keksi Aslanillekin toimivan palkitsemiskeinon - Temppukissojen oman hienon huiskan, jota Aslan himoitsi sekä ihan yksinkertaisesti vain kehumisen. Näillä eväillä Aslankin kulki estettä läpi. Hassua, enpä olisi keksinyt Aslaniin kokeilla huiskaa kun se ei niistä kotona tykkää paljon yhtään.


Vieraisiin kissoihin yleensä ystävällisesti suhtautuva Aslan pääsi tutustumaan valjaissa Fedjaankin. Fedja-setä oli herrasmies, katseli vain kiltisti että mitäs tänne nyt on raahattu. Aslan taas - noh, kuulin Aslanin murisevan kolmannen tai neljännen kerran koko elämänsä aikana. Vieras maaperä isäntineen taisi olla liikaa ystävälliselle Aslanillekin kun se kiipesi mamman syliin Fedjaa ihmettelemään. Fedja suoritti oman koulutusosionsa Aslanista suuremmin välittämättä, aika viilipytty :)Kotona meillä oli loppuillan kaksi unikekoa. Pitäähän sitä treenien jälkeen ollakin väsynyt! KIITOS Elina aivan upeasta mahdollisuudesta päästä agitreeneihin ja hyvistä vinkeistä ja neuvoista. Tullaan mielellään uudestaankin jos päästään! Meillä taitaa kyllä olla luokan adhd-oppilaat :DSain illalla valmiiksi yhden projektin jonka kanssa olen puuhastellut pari päivää. Ompelin nimittäin meidän pienempään, yhden kissan Gulliveriin lämpösuojuksen á la Luolaleijona design. Boksi sinänsä on ollut aika vähällä käytöllä kun Aslan ja Raichu matkustavat aina yhdessä isossa kopassa, mutta sen kerran kun tuota on tullut käytettyä on joutunut virittelemään sen ympärille vilttiä ja huopaa, joten nyt on siinäkin ihan oma päällinen. Tarkoitus oli laatia suojukseen teko-ohjeetkin ja laittaa ne kotisivuille jos joku toinenkin on kiinnostunut rääkkäämään itseään ompeluprojekteilla, mutta niinhän siinä kävi että lopputuloksesta on aika mahdoton sanoa kuinka sen sitten lopulta tein tai ainakaan kuinka se olisi järkevä tehdä. Koitan kuitenkin  ainakin jonkinnäköiset "älä tee näin" ohjeet saada vielä kotisivujen puolelle aikaiseksi.

 

10 kommenttia:

ElsaFiona kirjoitti...

Tosi hieno lämpösuojus!

ElsaFiona kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jenni kirjoitti...

Tosi kiinnostava postaus! Ensinnäkin hyvin mielenkiintoista kuulla agitreeeneistä, etenkin, kun ne sujuivat noin hyvin. Ehkä meidänkin pitäisi pyrkiä jonnekin ammattilaisen opastukseen, kun meidän naksutuskoulutus ei oikein tunnu lähtevän liikkeelle eli tuottavan mitään tulosta... Liekö vika sitten naksuttajassa vai koululaisissa, veikkasin naksuttajaa.

Kopansuojus on hieno! Kätevä tuo sivuluukku. Olen itsekin ajatellut, että tuollaisen voisi tehdä, mutta koska poikien ulkona matkustus on lähinnä sitä, että siirtyvät lyhyen matkan autoon/autosta pois, niin eipä ole tullut tehtyä.

Hmmm... Onko Marimekon kangas kuitenkin päässyt seinälle vai onko tuo jokin muu samasta kankaasta tehty koriste? :)

Ana kirjoitti...

Oi juku. Mielenkiintoista luettavaa tämä! Ja suojus on tosi hieno, onnittelut.

Lendi kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista luettavaa! Hienoa että tekin olette innostuneet naksuttelusta. Meillä se on nyt vähän jäänyt... Hyi minua...
Tosi tyylikkään näköinen tuo sinun tekemä suojus! Nyt ei muuta kun patenttia hakemaan ;)

luolaleijona kirjoitti...

Kiitokset kommenteista :) Ei ehkä ihan patenttia taitaisi saada, kun tuollainen boksinpäällys on jo keksitty ;) Jonkinnäköisen mallisuojan ehkä? :P Ei sillä että minulla olisi minkäännäköistä tarkoitusta tehdä noita yli oman tarpeen, julkaisen jonkinnäköisen suuntaa-antavan teko-ohjeen kun saan aikaiseksi.

Naksuttelu on kyllä mukavaa, ja parasta siinä on kun näkee kuinka kissat ovat innoissaan. Tänäänkin Raichu kehräsi koulutuksen ajan ja Aslan oli ihan malttamaton taukojen aikana =) (kotona namitkin kelpaavat). Meilläkin oli marras-joulukuussa paljon taukoja kun olin ensin kipeänä ja siitä johtuen sain kamalan koulukiireen, mutta nyt taas naksutellaan päivittäin. (Pssst, Jenni, veikkaan että Elina kyllä vastaa mielellään jos sinusta tuntuu ettet ole ymmärtänyt jotain vaihetta jos naksuttelu ei tunnu edistyvän :) Pieniä askeleita vain, niin kyllä se siitä etenee.)

Jenni, sain tosiaan tuon marimekos vihdoinkin seinälle pari päivää sen jälkeen kun kommentoin asiasta teidän blogiin. Ajattelin että joku roti sentään kun minulla vaan kestää ja kestää yhden kankaan laitto :D (Joskin mies teki tuosta suuren osan..)

Jenni kirjoitti...

Suuntaa antava kopansuojuksen teko-ohje olisi tervetullut! :)

Ja naksuttelu - onnistunut naksuttelu etenkin - on varmasti mukavaa ja palkitsevaa sekä kissoille että ihmisille. Minusta tosiaan tuntuu, ettei meidän naksukoulu oikein lähde liikkeelle, mutta kyllä kumpikin kissa kuitenkin tulee mielellään kouluun ja jopa kehrää sen aikana, vaikka eivät näytä oikein tajuavan, mistä on kyse. :) Pitää oikein paneutua Elinan kirjaan uudestaan jossain vaiheessa ja tosiaan vaikka kysyä apua, jos ei muu auta. Veikkaan, että esterata olisi meidän villikkokiipeilijöistä todella hauska, sen sijaan "pikkutemput" eivät tunnu kovinkaan innostavan.

Hienoa, että Marimekko-taulu on vihdoin seinällä!

Ana kirjoitti...

(viite: Kantapöytä) Joo, kyl _tänne_ pääsee kommentoimaan. Moneen muuhun Bloggeri-blogiin ei.

Nunt kirjoitti...

Kirja on luettu ja hyllyssä, naksuttelua testattu kerran. Toistoa en ole ehtinyt ottamaan, kun isäntä oli pari päivää pois kotoa, joten ei ollut edes koirankusen mittaista taukoa koiran läsnäolossa. Koira kun taas on sitä mieltä, että jos naksutellaan niin naksutellaan hänen kanssaan ja hyppii hulluna vieressä.

Suvi vaan on niin ruokahullu, että en tiedä, jäikö sille minkäänlaista muistijälkeä ensimmäisestä kerrasta, kun se yritti lähinnä raapia namia pitelevät sormeni verille ;P

luolaleijona kirjoitti...

Zepa: kiva tietää että tämä ainakin toimii.

Jenni ja Nunt: eihän sitä alussa voikaan oikein temppuja tehdä kun ehdollistaa vain siihen naksuääneen =) Ja minusta ainakin tärkeintä on että kissalla on kiva hetki. Tiedän kyllä Nunt tunteen siitä että toista lemmikkiä on vaikea kouluttaa kun toinen haluaa mukaan ;) Meilläkin eilen Aslanin koulutus keskeytyi muutaman kerran siihen, että Raichu hyppi ovenkahvaan. Koira taitaa olla vielä paria astetta hankalampi tapaus..

Jenni, katsotko kotisivuilta sen ohjeen, että saako siitä mitään selvää? En oikein tuon tarkempia teko-ohjeita osaa laittaa :/