lauantai 20. marraskuuta 2010

Sotkuisia kissoja ja puhtaita kissoja

Tänään oli taas siivouspäivä. Ihmeen paljon pölyä ja sotkua sitä kaksi ihmistä ja kolme kissaa saakin viikossa aikaan pienessä asunnossa. Raichun astman vuoksi ei siivouspäivistä voi tinkiä, mutta täytyy sanoa että en kyllä pistä pahitteeksi ;) Onpahan hyvä tekosyy siivota. 

Niin, sitä sotkua. Esimerkiksi keskiviikkona meillä piti olla ruokana spaghettia ja jauhelihakastiketta. Kastike oltiin tehty jo tiistaina jääkaappiin ja spaghettipussi oli keittiön tasolla odottamassa. No, keskiviikkoaamuna näky oli tällainen:Ei saa mennä syttelemään ketään ilman todisteita, mutta sanotaan että kaksi rakastaa pastaa ja kaksi hyppelee pöydälle kun ihmiset eivät näe, joten olisi helppo syyttää sitä johon pätee 2/2 ;)Asunnon lisäksi pesimme kaksi kissaa. Pakko tunnustaa etten ole ennen kissaa pessyt (paitsi Pikku-Tassun pentuna kirppushampoolla ja näitä kissoja osittain jos jokin ruumiinosa on ollut likainen, häntä tai tassut tai takamus tms.), joten koko operaatio tuntui a) jännittävältä ja b) turhalta. Pesun saivat siis Raichu ja Polgara - Raichu siksi että kastraattiudestaan huolimatta se on ollut välillä hieman rasvainen, ja Polgara siksi että halusin nähdä mitä pesu tekee pitkäkarvan turkille, ja olisiko se kenties hyväksi näyttelyitä varten. Polgarahan on menossa viikon päästä lauantaina Turokiin ensimmäistä kertaa aikuisten luokkiin - se ehtii juuri ja juuri torstaina täyttää vaadittavat 10kk! 

 Konkkaronkka torstaina eli turkit ennen pesua, tosin päiväunilta heränneinä.

Täytyy tunnustaa että Raichulle pesu teki hyvää. Sillä on aina ollut ihana silkkinen turkki, josta se on saanut näyttelyissäkin kehuja. Silkkisyys ei lähtenyt pois niinkuin pelkäsin vaikka pehmeys ehkä piirun verran vähenikin, mutta eiköhän se takaisin tule :) Nyt turkki on tasaisemman näköinen kuin ennen pesua. Mutta ihan yhtä likaisenruskea se on kuin ennenkin ;D

 
Raichu tänään illalla.

Polgaran turkki ei ainakaan pesuiltana ole yhtään parempi kuin ennen pesua, ehkä piirun verran vähemmän vartalonmyötäinen, mutta ei se sentään mikään sähköpallokaan ole :D Eiköhän tuo tuosta viikossa laskeudu ja tulipahan tämäkin kokeiltua :) Itse pesu ei ollut läheskään niin traumaattinen kokemus kissoille kuin olisin luullut ja ne kuivuivatkin nopeasti, joten siinä on taas muutama ennakkoluulo karistettu. Toisaalta ei tuosta niin ihmeellisiä hyötyjä ollut että jaksaisin alkaa kissaa pesemään ennen joka näyttelyä.

Polgara pesun jälkeen.

Jos joku kissanpesusta tajuava lueskelee tätä blogia niin saa mielellään kommentoida, näyttääkö pesusta olleen hyötyä :) Minä kun olen noissa turkinpesuasioissa ihan ummikko, kumisukalla tai vauvaharjalla harjaillaan joskus mutta siinä meidän tähänastinen turkinhoito. Pesuaine oli Vitacoat cat & kitten shampoo, valitsin sen kun lupasi olla PH-neutraali ja kuulosti muutenkin turvalliselta ja miedolta.

 

Eniten kauratyynyillä lämmitettyä kuivattelupaikkaa arvosti se kissa jota ei pesty. No, kyllä Polgarakin onneksi tuossa lämmitteli, sekä Aslanin vieressä että yksinäänkin ja Raichukin hetken :)

6 kommenttia:

ella kirjoitti...

Jopas teillä ollaan puhtoisia! :) Hauskat kuvat Raichun "pinttyneen likaisesta" turkista. Vähemmän pesuihin perehtyneenä voin todeta, ettei ainakaan kissojen suloisuus liuennut pesuveteen :)

Sanna kirjoitti...

Heippa! Meillä Ian pestään aina ennen näyttelyitä, koska poika näyttää tavallisesti rasvaisuuden vuoksi lähinnä viemärirotalta:P. Ian on muutenkin maailman likaisin pikkujätkä, joten tarpeeseen kyllä pesut tulee.

Meillä on käytössä juurikin tuollainen mieto pentushampoo ja lisäksi tarvittaessa (lähinnä talvisaikaan) suihkutettavaa sähköisyydenpoistajaa. Kuivaus sujuu parhaiten föönillä, ja on mukavan lämpöinenkin:).

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Tässä on näyttelyiden sun muun myötä kertynyt hieman kokemusta pesusta, joten tässä vähän meidän ajatuksiamme asiasta.

Meillä on norskit pesty kissakohtaisesti 2-4 aineella (Fuchilla 2, Yuki kaikilla). Tähän vaikuttaa pitkälti kissan turkin laatu, eli se, miten helposti se rasvoittuu. Itämaisille riittänee yksi shampoo, kun niillä on huomattavasti vähemmän karvaa, ja sen laatukin on aivan erilainen. Kissan turkki on pesun jäljiltä parin päivän ajan hieman lässähtänyt: siitä puuttuu ilmavuus ja se on paljon normaalia pehmeämpi. Tämä häviää norskeilla 2-3 päivässä, jonka jälkeen ne ovatkin parhaimmillaan. Polgaran turkki näyttää pesun jälkeen vähemmän "öljyiseltä", että ei peseminen varmaan ollut turhaa työtä :)

Meilläkin ollaan hieman mietitty Sunan pesemistä, kun sen turkki tuntuu silitettäessä hieman rasvaiselta. Muuten emme tytön turkkia ole juuri hoitaneet, kun kumisukakin on vielä ostamatta. Olisi kylläkin kiva saada jostain enemmän tietoa itämaisten turkinhoidosta...

Pesemme Sunan ennen seuraavaa näyttelyä, ja katsomme mitä tapahtuu. Onnea teille Turokin näyttelyyn, toivottavasti tuomarit tykkäävät :)

luolaleijona kirjoitti...

ella: juu ei kadonnut suloisuus minnekään, onneksi :) Raichu on vähän tuollainen poseeraaja ja keikistelijä ;D

Sanna: kiva kuulla että tuollaisia pentushampoita käyttävät muutkin! Pakkasella voi sähköisyydenpoistaja tosiaan tulla tarpeeseen, ovat joskus rätisseet jo nuo lyhytkarvatkin. Kävin kurkkimassa blogiasi, i-h-a-n-a Ian! Olettekos tulossa Turokiin?

Tiina ja Marleena, kertokaahan sitten kokemuksista Sunan kanssa! Kokopitkäkarvojen kanssa on varmaan tosiaan iso pesurumba ja turkin "toimiminen" täytyy ymmärtää varmasti hyvin (mitä minä en osaa :D). Kiitos onnentoivotuksesta, toivotaan tosiaan että tuomari tykkää neidistä :)

Polgara ja Raichu kuivattiin muuten ihan vain pyyhkeillä hieromalla, tuntuivat tykkäävän. Siis kuivailtiin pyyhkeellä vielä senkin jälkeen kun tuntui ettei se varsinaisesti kuivata, mutta nuo kuvat on otettu n. tunnin päästä pesusta joten tosi nopeasti ne kuivuivat niinkin. Loput nuolivat itse.

Pirjo kirjoitti...

Ei Raichu ole ollenkaan likainen, sehän on upeanvärinen! Onnea teille näyttelyyn!

Itse olen pessyt aikoinaan näyttelyissä mukana ollutta rexiä - teki tosi hyvää turkille. Nykyäänkin pesen sen joskus, kun se tuntuu likaiselta. Itse se ei enää oikein jaksa hoitaa turkkiaan. Simskuja pesin myös joskus, ja pesun jälkeen turkki oli auki. Rexeillä käytettiin aikoinaan turkkiin talkkia... ja vauvanharjoja, sukia.

Ei meilläkään kissat kovin ole protestoineet pesua, vähän määkineet mutta lähinnä velvollisuudesta, kun ei tunnu kivalta:)

Sanna kirjoitti...

Eipä olla Turokiin tulossa, kun meillä on muuttopuuhat samaan aikaan. Lahteen kyllä sitten tammikuussa ajateltiin mennä:).