sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Polgara Turokissa

Polgara täytti 10 kuukautta torstaina ja pääsi lauantaina kokeilemaan ensimmäistä kertaa sertinmetsästystä aikuisten luokassa, kun osallistuimme Turokin kissanäyttelyyn. Polgaran jännittävä viikonloppu alkoi oikeastaan jo perjantaina, kun Polgaran kasvattaja ja omistaja Satu tuli vauvan kanssa kylään. Kaikki kolme kissaa yllättivät positiivisesti olemalla uteliaan kiinnostuneita vauvasta! Hienoa, tosin täytyy sanoa että oli vauvakin superkiltti, voi olla että itkuista vauvaa oltaisiin tajuttu jo pelätäkin ;)En ottanut valokuvia lauantaina, joten kuvan virkaa hoitaa tämä pari viikkoa sitten kuvattu videonpätkä Polgarasta. Video ei esitä yhtään mitään, kunhan Polgaralla ja minulla oli kummallakin tylsä hetki :D

Lauantaina oli itämaisten kissojen erikoisnäyttely, ja itämaisia olikin paikalla kiitettävän paljon. Tavallisten luokkien (esimerkiksi paras kastraattinaaras, paras leikkaamaton uros jne) lisäksi paneelissa oli erikoisluokkia kuten paras naamio, paras pitkäkarva ym.  Polgara osallistui vain tavalliseen arvosteluun, (erikoisluokkiin kuului vain tp ja paneeli) ja ensimmäinen avoimen luokan serti taisi irrota tytölle helposti. Satulle kiitos Polgaran esittämisestä, neiti käyttäytyi taas kiltimmin tuomarin pöydällä :) Syitä taisi olla kolme: vieraampi  (ja kokeneempi) esittelijä, melko rauhallinen tuomarointitila sekä pyörähdys agiradalla juuri ennen tuomarille menoa. Skazki-blogista voi lukea Polgaran arvostelusta. Hieno neiti siitä on kasvanut. Tuomarin kommenttiin, että on pasta ja pizza maistunut täytyy vain viitata edelliseen blogipäivitykseen ja sanoa että kyllähän tuolle maistuisi vaikka pahvi :D Pizzasta se on yhden kerran saanut kananpalan varastettua ja pastapussin kaadettua lattialle (tosin todisteita ei ole), joten oikeassa oli tuomari ;) Joskin oikeasti ihan hyvässä kunnossa ja kissanruoalla syötetty neiti se on, sillä on toivottavasti tuleva ura emokissana joten ei sen pidä ihan "mallinmitoissa" ollakaan. Muilta osin arvostelu oli siis positiivista ja monta ex-merkintää löytyy setelistä, esimerkiksi turkin, silmien, hännän ja kunnon kohdalta :)

Lisätoimintaa tarjosi tosiaan myös agility, jossa allekirjoittanut oli auttamassa ja Polgara kokeilemassa kisaamista. Polgara suoritti jokaisella kokeilukerralla kolme estettä, jostain syystä A-estettä ei tällä kertaa haluttu ylittää sitten millään vaikka sellainen kotoakin löytyy. Kolmella esteellä ei finaaleihin päästy, mutta sekin on jo onnistuminen ettei tyttö suinkaan jäätynyt radalle (mitä nyt olisi halunnut puskea paria estettä kumoon ja paistatella huomiossa).

Loppupäivälle toimintaa tarjosivat paneelin seuraaminen sekä Bajavan kokous, jonne työnnyin rivijäsenenä kurkkimaan toimintaa. Myös Temppukissojen Elinan tekemä video neloskategorian kissoista hypnotisoi useaan kertaan päivässä, i-h-a-n-a video jossa vilahteli meidänkin kolmikko :) Ihmisten kommentit kaapinoveen hyppivästä juttelevasta Raichusta olivat hauskoja ;) Yleisin kommentti taisi olla "MITÄ tuo kissa oikein tekee?!" ja oven auetessa ja lelujen paljastuessa "Ahaa!". Pakko sanoa, että ei, ei se ole sellainen 24/7 vaan vain silloin kun tietää että voisi olla leikkiaika käsillä ja ihminen on eteisessä tai keittiössä kaapin lähellä :)

Toiminnantäyteinen näyttelyviikonloppu siis! Sunnuntai levättiinkin kotona, ja tästä päivästä täytyy sen verran kertoa että kokeilin naksutinkoulutusta kolmella kissalla illalla ("hälinäkoulutusta" kuten sen miellän, kun kolmella kissalla tuo voi teoriassa olla aika sekasortoa mutta oikeastaan onnistuu ihmeen hyvin helpoilla tempuilla). Tein kissoille siis niiden helppoja temppuja, kunnes päätin huvikseni kokeilla yhtä vain Aslanin osaamaa temppua ("high five") Raichulle ja Polgaralle jotka istuivat vierekkäin. Kumpikaan ei ole sitä osannut kun olen joskus aikaisemmin kokeillut, ja olen ajatellut että antaa olla, opetan sen joskus hitaasti vaiheittain kun jaksan. Nyt kuitenkin molemmat osasivat sen! Ilmeisesti ne ovat katsoneet tarkkaan kun sitä on tehty Aslanin kanssa ja oppineet mallista katsomalla, ihana esimerkki joka todistaa teorian siitä että kissa on hyvä mallioppija todeksi. Eivät ne temppua täydellisesti osaa - Raichu nostaa tassun ylos silmien korkeudelle (kuin tekisi kunniaa) ja Polgara toisinaan läppää käteen kahdella tassulla yhden sijaan, mutta aika hyvin kuitenkin :) Täytyy hioa molempien kanssa tuo temppu kuntoon.

Satulle vielä kiitos vierailusta ja tervetuloa uudestaan kylään, ja Elinalle kiitos kyytiavusta lauantaina kun meidän pieneen autoon ei kaikki tavarat mahtuneet :) Saas nähdä koska seuraavan kerran on näyttelyitä edessä, tällä hetkellä suunnitteilla on pitkähkö tauko näyttelyistä, mutta toivottavasti jossain vaiheessa ensi vuotta sitten taas uudestaan!

2 kommenttia:

ella kirjoitti...

Huh, eikö tuomari tiedä, että kasvuikäisten tyttösten painon piikittely voi johtaa vakaviin syömishäiriöihin! Polgara on suloinen ja viehkeä - ei mikään pöhöttynyt "pasta face" ;D

Satu kirjoitti...

Kiitoksia vain itsellenne, ilo oli kokonaan minun puolellani!