keskiviikko 19. toukokuuta 2010

YYA-sopimus

Nyt pitää tehdä sellainen linjaveto, etten edes yritä kertoa kaikkia kuulumisia. Noille karvaisille sattuu ja tapahtuu niin paljon että muuten saisi vain istua blogia päivittämässä. Mutta, Aslanin allergiaoireet menivät tällä kertaa todella nopeasti ohi ja klaani on tainnut hioutua niin hyvin yhteen kuin nyt tulevat hioutumaan. Aslan on kaikkien kaveri, ja Polgaran kanssa niillä on YYA-sopimus

 
Sopimus ystävyydestä, yhteistoiminnasta ja keskinäisestä avunannosta kuuluu seuraavasti:
  • 1 artikla
Siinä tapauksessa, että Aslan tai Polgara kotiluolan alueella joutuvat aseellisen hyökkäyksen kohteeksi Raichun tai muun sen kanssa liitossa olevan kissan taholta, Aslan uskollisena velvollisuuksilleen itsenäisenä kissana tulee taistelemaan hyökkäyksen torjumiseksi. Aslan kohdistaa tällöin kaikki käytettävissään olevat voimat puolustamaan alueensa koskemattomuutta maalla, merellä ja ilmassa ja tekee sen kotiluolan rajojen sisäpuolella tämän sopimuksen määrittelemien velvoitustensa mukaisesti tarpeen vaatiessa Polgaran avustamana tai yhdessä sen kanssa.

Yllä mainituissa tapauksissa Polgara antaa Aslanille tarpeen vaatimaa apua, jonka antamisesta Sopimuspuolet sopivat keskenään.
  • 2 artikla
Korkeat Sopimuspuolet tulevat neuvottelemaan keskenään siinä tapauksessa, että 1 artiklassa tarkoitetun sotilaallisen hyökkäyksen uhka on todettu.
  • 3 artikla
Korkeat Sopimuspuolet vakuuttavat tarkoituksenaan olevan mitä vilpittömimmin osallistua kaikkiin toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitäminen sopusoinnussa Yhdistyneet Kotiluolat -järjestön päämäärien ja periaatteiden kanssa.
  • 4 artikla
Korkeat Sopimuspuolet vahvistavat Keittiössä 16 päivänä toukokuuta 2010 allekirjoitetun rauhansopimuksen 3 artiklaan sisältyvän sitoumuksen olla tekemättä mitään liittoja ja osallistumatta liittymiin, jotka ovat suunnatut toista Korkeata Sopimuspuolta vastaan, poislukien 8 artiklassa esitetyt varaumat.
  • 5 artikla
Korkeat Sopimuspuolet vakuuttavat päättäneensä toimia yhteistyön ja ystävyyden hengessä Aslanin ja Polgaran taloudellisten ja kulttuurisuhteiden jatkuvaksi kehittämiseksi ja lujittamiseksi. Polgaralla on 9 artiklassa todettu erityisvelvollisuus.


  • 6 artikla
Korkeat Sopimuspuolet sitoutuvat noudattamaan suvereenisuuden ja riippumattomuuden, molemminpuolisen kunnioittamisen ja toisen kissan päänsisäisiin asioihin puuttumattomuuden periaatteita.
  • 7 artikla
Tämän sopimuksen toteuttaminen tapahtuu Yhdistyneet Kotiluolat -järjestön periaatteiden mukaisesti.
  • 8 artikla
Aslan varaa option kaveerata Raichun kanssa aina kun huvittaa. Polgara varaa samoin leikki- ja nukkumisoption yhdessä Raichun kanssa. 
  • 9 artikla
 Sopimuksen voimassaolon ehtona on, että Polgara heittelee Aslanille päivittäin vauvanaksuja lähelle sohvan reunaa, mistä Aslan voi noukkia niitä itselleen makupaloiksi.
  • 10 artikla
Tämä sopimus on ratifioitava ja pysyy voimassa viisitoista päivää sen voimaantulopäivästä lukien. Sopimus tulee voimaan ratifioimiskirjain vaihtamisesta, mikä tapahtuu Olohuoneessa mahdollisimman pian.

Ellei kumpikaan Korkea Sopimuspuoli ole sanonut sopimusta irti päivää ennen mainitun viisitoistapäiväkauden päättymistä, se pysyy voimassa kolmepäiväkausittain, kunnes jompikumpi Korkea Sopimuspuoli tekee 12 tuntia ennen kulumassa olevan kolmepäiväkauden loppua nojatuoliin raavitun ilmoituksen aikomuksestaan lopettaa sen voimassaolon.

Tämän vakuudeksi valtuutetut ovat allekirjoittaneet tämän sopimuksen ja varustaneet sen tassunjäljillään.
Tehtiin Makuuhuoneessa 19 päivänä toukokuuta 2010 kahtena kissan- ja ihmiskielisenä kappaleena, ja molemmat tekstit ovat yhtä todistusvoimaiset.


7 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Loistava sopimus! :) Kissat ovat selvästi paiskanneet ystävyyden tassua. 9 artikla vahvistaa kaiken. :D

luolaleijona kirjoitti...

Heh, eipä sopimusta tunnuta kyllä noudatettavan kovin pilkun tarkkaan. Heti ratifioimisen jälkeen Korkeat Sopimuspuolet taistelivat keskenään painiottelun muodossa, minkä jälkeen Polgara päätti mennä nukkumaan Raichun kanssa. 9 artiklaa noudatetaan kuitenkin tunnollisesti!

Elina V. kirjoitti...

Polgara osaa siis empatian jalon taidon. Tosin vahvasti epäilen sen rohmykykyjä. Meillä siskopuoli julmasti tunkee päänsä rakkaan ystävän ja pesukoneen ruokakuppiin. Vielä suuremmassa vaarassa on nirson neitikissan kuppi. Hänen omasta purkistaan ei syö kukaan muu kuin neiti itse.

Satu kirjoitti...

Hih :) juu ei kaikesta ehdi blogiin kirjoittaa vaikka haluaisikin. Meillä tapahtuu ihmeitä, Maija ja Belgarion näyttävät hierovan jonkinlaista YYA-sopimusta myös, Maijan örinä on vähentynyt päivä päivältä, ja tänään pentu ei edes saanut turpiinsa vaikka yritti leikkiä Maijan hännällä :-D

luolaleijona kirjoitti...

Hienoa kuulla että Maija alkaa pehmenemään! Jos se on tuo helle? ;)

Polgara on kyllä ainakin jollakin kupilla vieraillut - se kasvaa ihan silmissä. Käytiin tänään valjastelemassa. Kun edellinen kerta oli viime viikolla, valjaita joutui nyt löysyttämään sentin verran että ne mahtui neidin päälle.. Pituuttakin tuo on venynyt hurjaa vauhtia. Vähän nuo tottapuhuen syövät jokainen toistensa kupeista jämiä, mutta se ei varmaan kovin vaarallista ole kun samoja märkäruokia niillä on, Polgaralla vain kitteninä.

Lendi kirjoitti...

Heh, varo mahdollisia porsaanreikiä sopimuksessa ;)

Sude kirjoitti...

Hieno sopimus. Meillä on tehty saman tapainen viiden kissan ja yhden koiran välille naapurista uhkaavan kollivaaran takia. Sopimus koskee vain ulkona oloa, sisätiloissa jokainen on omillaan :)