tiistai 11. toukokuuta 2010

Hyviä ja huonoja uutisia

Koulunkäynti haittaa harrastustoimintaa niin sanotusti, joten blogin kirjoittaminen on nyt saanut olla se joka kärsii. Mutta jos jotakin koittaisi pikaisesti rapustaa silti. Meidän rintamalta kuuluu sekä hyviä että huonoja uutisia. Huonoihin uutisiin kuuluu muunmuassa se, että Aslan kulkee täällä kauluri päässä. Se pääsi varastelemaan varsinkin alkuun Polgaran raksuja enemmän kuin laki sallii, koska ennen kuin Polgara oppi että raksut ovat sohvan alla ja ennen kuin se oli ottanut koko asunnon haltuunsa niin, ettei esim. Raichu olisi voinut katkaista sen vapaata kulkua ruokakipolle pidimme välillä raksukippoa esillä. Penturaksut sattuvat olemaan sitä samaa merkkiä mistä Aslan on saanut ennenkin allergiaoireita jos samaan aikaan on ollut aihetta stressiin, ja toki uuden perheenjäsenen tulo on aina stressin paikka vaikka Aslan onkin ottanut Polgaran kaverikseen ja hoidokikseen.

 Kuva: Elina Väyrynen, Temppukissat.
Raichu ja Aslan katselevat kateellisena sohvan alle, missä Polgara tankkaa herkkuraksuja.

Eli Aslan reppana kutiaa kaulastaan. Sen lisäksi Raichulta lähti viikonloppuna ääni ja Polgarankin olen kuullut yskivän muutaman kerran. Ilmeisesti niillä on jokin äärimmäisen lievä hengitystieinfektio - noita nyt vain tulee, kun eri talouksien kissat laitetaan samaan tilaan. Joka kodissa on omat pöpökantansa ja uusille pöpöille pitää hankkia vastustuskyky. Kaikki kuitenkin syövät ja juovat hyvin ja riehuvat tuhatta ja sataa, joten kovin huolissani en niistä jaksa olla. Varmuuden vuoksi me jätetään kuitenkin Pirokit väliin - ehtiihän sitä myöhemmin sitten näytelmiin!

 Kuva: Elina Väyrynen, Temppukissat.

Se huonoista uutisista. Hyviä uutisia taas on tutustumisrintamalla. Uskomatonta, mutta meidän kokoonpanossa kolmen kissan leikki sujuu paljon paremmin kuin kahden. Raichun ja Aslanin leikkiessä kahdestaan Raichu omi usein lelun itselleen, mutta Polgaran tulo on tasapainottanut leikkiä niin että jokainen - myös Aslan - saa osansa huiskaleikeistä.

Raichu ja Polgara ovat olleet jo monta päivää ihan rennosti vierekkäin. Tänä aamuna näin söpön näyn, kun Raichu ja Polgara leikkivät kaksistaan keittiön ikkunalaudalla aurinkoläikässä. Raichu makasi selällään ja Polgara istui, ja molemmat läpsivät vuorotellen toisiaan pehmeällä tassulla. Illalla Raichu nukkui teltassa, kun kuvasin Polgaraa vieressä blogiotsikkoa varten. Kuvauksiin väsyttyään Polgara asteli kylmän viileästi Raichun luo telttaan ja meni sen viereen nukkumaan. Raichu oli ehkä vähän hämillään, mutta yllättäen alkoi pesemään tyttöä :) Pesun jälkeen piti vielä sähähtää (sihinöitä ei olla kuultu moneen päivään), mutta kumpikaan ei jaksanut virkasihinään (vrt. termi virkayskä) kiinnittää sen kummempaa huomiota vaan lopulta ne nukkuivat yhdessä melkein kaksi tuntia.


Kaksi ensimmäistä kuvaa on Elinan ottamia viikonlopulta. Kiitos ihanista kuvista! Lisää Elinan ottamia kuvia meidän poppoosta löytyy täältä.

Vielä riittäisi kerrottavaa muunmuassa poikien ulkoiluista ja Polgaran kutiavista hampaista (kypsyvätköhän kissatytötkin poikia nopeammin?), mutta tenttikirja huutaa käskevästi tuolta nurkasta.  Joten niistä sitten lisää ehkä ensi kerralla!

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihania kuvia! :) Hyvä, että kissojen ystävystyminen on sujunyt reippaasti. Raichu on ihan nenä pitkällä, että miksi Polgara saa raksuja. :D

Jenni kirjoitti...

On niin mielenkiintoista seurata teidän kuulumisia, kiitos taas raportista!

Harmi, että kauluroidaan ja köhitään, mutta toivottavasti kaikki menee pian ohi... Muutenhan tuo kuulostaa todella hyvältä! Olin ihan liikuttunut, kun luin Raichun ja Polgaran salaisesta hellästä telttahetkestä. Pian se unohtuu se virkasihinäkin. Ihana termi! :)

Lendi kirjoitti...

Toivottavasti Aslan paranee pian ja pääsee kauluristaan!

Oli todella ihania kuvia! Ja voi miten pieneltä Polgara näyttikään sinun sylissä <3 Ihana mini! Itse olen joutunut todistamaan mitä kaikkia ongelmia voi ison kissan kanssa ollakaan, mutta niistä joku kerta blogin puolella :)