tiistai 25. toukokuuta 2010

Polgarainen 4kk

Kiitos, hyvää ruokaa oli!

Miten voikin aika mennä näin nopeasti! Polgara Pikkukissa on jo 4kk vanha ja kasvanut hurjasti (yli puoli kiloa!) sinä aikana mitä se on meillä ollut. Paljon on opittu taitoja ja niin hyviä kuin pari huonoakin tapaa. Hyviin tapoihin kuuluu esimerkiksi se, että Polgara antaa jo hienosti leikata kynsiä ja nostella ja tutkia korvia ja hampaita, vaikka aluksi nämä toimenpiteet olivatkin vähän yäks. Huonoja tapoja Polgara on oppinut isoilta pojilta. Aslan yrittää sinnikkäästi opettaa sille, että paras tapa saada henkilökunta heräämään on kynsiä nojatuolia. Siitä lähtee niin kiva äänikin. Raichulta saatuja oppeja taas on, että kiljumalla saa huomiota. Henkilökunta puolestaan on oppinut, että kissaeläimen kehräyksen kovuus ei ole verrannollinen sen kokoon - ellei sitten kääntäen (eiväthän tiikerit ja leijonat kehrää ollenkaan). Johan tuohon Pirpanaan (alias Saranaan alias Räpsään alias Tirppaan) on ehtinyt rakastua, kun se könyää käsivarren päälle hurisemaan silmät sirrillään ja kuulostaakin ihan pululta =)

Kissakasa aamulta <3

Ulkoiluakin on opeteltu ja naksutteluakin vähän. Valjaiden pitämistä Polgaralle ei tarvinnut edes opettaa, tyttö ei yksinkertaisesti kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Pitkään pidettiin kiinni siitä, että Polgaralla ei ikä riitä terassille ja se joutui katselemaan sisältä kun pojat olivat ulkohäkissa, koska häkin reunoilta on n. allekirjoittaneen olkapäiden korkeudella oleva hyppy maahan. Kuten olettaa saattaa, on Polgara pyrkinyt sinne sinnikkäästi kuitenkin ja suureksi ihmeekseni sille ei tarvinnut kuin kerran näyttää "tikkaat" ja se oppi että niitä pitkin pääsee takaisin ylös. Pojat eivät ole eläessään tikkaita oppineet käyttämään, vaan ne ponnistavat suoraan maasta ikkunalaudalle. Alla oleva kuva on tältä päivältä.

 Vähän on *puuh* jyrkkää, mutta kyllä mä pääsen!

 Antaudu, saalis! Olet minun!

Ensimmäinen matka "mummolaan"kin tehtiin Pirokin aikaan, sillä vaikka Polgara ei osallistunutkaan näytelmiin halusivat ihmiset kuitenkin Tampereelle. Aslanin kanssa samassa kopassa matkustaminen meni rennosti, aluksi yksin omassa kopassa oli ikävää. Mummolassa taas otettiin rennosti, kuten esim. edellisen postauksen matto-kuvasta voi nähdä. Mikäli nyt ei tule mitään erikoisempaa, Polgara tulee tutustumaan näyttelymaailmaan Hyvinkäälle sunnuntaina 6.6.


Ulkoilukuvia viikonlopulta

Pojista otin aikoinaan pentuvuonna joka kuukausi "synttäripäivänä" potretit ja laitoin poikien omille kuulumisia-sivuille. En ole niitä juurikaan päivitellyt sen jälkeen kun aloin blogia kirjoittamaan, mutta ainakin ne kuvat aion laittaa myös Polgarasta. Niistä on mukava seurata kissan kasvua ja kehitystä. Itseasiassa se on nyt hyvä tietopankki kun haluan tarkistaa vaikka koska pojilta irtosi ensimmäiset maitohampaat, joten pitäisi kyllä harkita että kirjoittelisi sinnekin enemmän - kun vain ehtisi, sillä opiskelukiireet eivät hellitä edes kesäksi. Sen  4kk poseerauskuvan nyt kuitenkin liitin tänne.

Onnea myös Belgarionille, Belgarathille ja Poledralle!

8 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Mä opetin ekalle kissalleni tikkaat ulkoa ikkunalle silleen, että vedin jotain lelua tikkaita pitkin sisälle. Lelu kiinnosti sen verran, että kissa lähti perään, ja asia oli siten opittu kerralla.

Voi että mä rakastin sitäkin mussua .. Huoh.

luolaleijona kirjoitti...

Se on kyllä surullista etteivät kissat voi elää yhtä pitkään kuin me :/ Täytyy vain ajatella että niillä on hyvä elämä omassa mittakaavassaan.

Polgaralle opetin nuo niin, että nostin sen tikkaille ja pidin vatsasta kiinni tukena - vähän kuin lasta opetetaan uimaan :D Neidillä on niin kova itseluottamus että seuraavalla kerralla ponnisti jo ilman apuja. On ne kissat kyllä viisaita. Jos jostakin on hyötyä niin se opitaan nopeasti.

Satu kirjoitti...

Onnea täältäkin! Poledra on muuten uudessa kodissa Pilkku, Belgarath on Winski, ja Belgarionista tuli Olli :-)

Lendi kirjoitti...

Oikein paljon onnea :D Niin ne vaan kasvaa ja kehittyy, mikäs sen ihanampaa seurattavaa.

Sirpa kirjoitti...

Onnea neljän kuukauden ikäiselle Polgaralle! :)

Elina V. kirjoitti...

Onnittelut myös täältä. Nyt on selkeästi neidissä jo tosiaan ihan omaa näköään! Onneksi pian jo taas nähdään. Meillä olisi kyllä suuri tarve hälykoulutukselle, muttei aikaa sille ;(

sitruuna kirjoitti...

Onnittelut pikkutirpalle! Harmi ettei Hyvinkäällä nähdä, olen siellä lauantaina (ilman Eppua tällä kertaa, pesiä myymässä).

luolaleijona kirjoitti...

Polgara kiittää onnitteluista :) Eikös se mene niinkuin ihmisilläkin, lapsena niitä syntymäpäiviä on paljon enemmän kuin aikuisena ;D

Satu: Ihanat nimet sisaruksilla :) Polgara on tainnut enimmäkseen olla ihan vain Polgara.

Elina: meillä myös kiirettä ja tenttistressiä, mistä kissat joutuvat vähän kärsimään. Valvottivat sitten ravaamalla kostoksi viime yön kun eivät saaneet kunnon ilta-aktivointia :D Tänä iltana täytyy kunnolla riehuttaa jokainen. Onneksi tuo mies on kokeillut naksutella niiden kanssa nyt pikkaisen :)

sitruuna: Harmi ettei tällä kertaa nähdä. Ne pesät näyttävät muuten tosi kivoilta, harkitsin jo hetken tilaavani mutta kun meillä on joka nurkka kissanpesiä täynnä niin ettei enää sekaan mahdu :P Pitänee laittaa osa varastoon välillä.