maanantai 19. lokakuuta 2009

Olipa kerran jyrsijäveljekset.

En ole aina aivan varma mitä eläimiä meillä oikein asustaa. Kun ei ole varma, on katsottava tuntomerkkejä. Miltä eteen tullut olento kuulostaa? Hevonen hirnuu, kissa maukuu, koira haukkuu, jyrsijä sanoo piip, tai tsirp. Hmm.. Raichun sanavalikoima on kiitettävän laaja, mutta normaalin "miaun" tilalla se sanoo: "Piip, iih!"

Äänen lisäksi voi tietty käyttää myös silmiään, ja katsoa miltä se eläin oikein näyttää. Silmät antavatkin usein varsin luotettavaa tietoa eläimen lajista.

Kuvaa voi ja kannattaa klikata suuremmaksi.

Rotta? Meillä asuu rotta?! Raichu-rotalla on kuvassa itseasiassa hyvin Raichumainen ilme, yksi sen perusilmeistä. Se näyttää tuolta varsin usein: aina kun jossain liikkuu jokin saalistamisen arvoinen asia: huiska, kärpänen tai vaikkapa lintu.


No, jos Raichu on rotta, niin mikäs Aslan sitten on?

Tämä kuva esiintyi jo viime merkinnässä, mutta siitä tuli yksi suosikeistani joten tässä se on taas.

Hiirihän se sieltä kurkistaa! Aika hyvin taloudeksi, jonka naispuolinen ihminen on kovaan ääneen vannonut että jyrsijöitä meille ei sitten lemmiksiksi tule! Eipä sillä, suloisiahan ne muiden hiiret ja kanit ja rotat ovat, mutta ei meille kuitenkaan kiitos sellaista. Aslanista tuli kyllä maailman söpöin hiiri, sekin näyttää usein hiireltä juuri leikkiessään ihan innosta soikeana :)


Päädyn muuten muokkaamaan aina Raichun ja Aslanin kuvia tismalleen samalla tavalla. Aslanista tulee aivan ihania Cutout-kuvia, kun Raichulle taas sopii Poster-muokkaus. Ehkä hieman tylsää, mutta niin se vain on :) Karvan laatu ja kuviointi ovat pojilla niin erilaiset, toisin päin kuvista ei saisi muokkauksen jälkeen enää edes mitään selvää.

Koska kuvia tulee räpsittyä usein paljon nopeammassa tahdissa kuin ehtii kirjoittaa blogimerkintöjä, tässä vielä pari kuvaa pojista pesupuuhissa. Tehkääpä perässä!


13 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Meillä ocicat Dina haukkuu kuin koira tai kurnuttaa kuin sammakko ;) Itämaisista lähtee hieman kissamaisempi ääni, tosin Maija haukkuu astianpesukonetta, se ei tykkää astioiden kolinasta :)

Elina V. kirjoitti...

Hih, hauskoja kuvia. Jyrsitäänkö teillä myös jyrsijämäisesti paikkoja? Meillä tuntuu asuvan ainakin kaksi pullahiirtä, vaikakin pahvi käy pullan puuttuessa ;)

luolaleijona kirjoitti...

Satu: Haukkuva kissa olisikin kiva nähdä :D Tai kuulla siis. Ei tuo meidän Aslankaan kovin kissamaisia ääniä päästele.. Se nyt on 10 kertaa hiljaisempi tapaus kuin Raichu, mutta silloin kun sillä on asiaa, se narisee! "Mnääh" voisi kuvata sen ääntelyä parhaiten =)

Elina: Ei onneksi ole löytynyt kummemmin hampaanjälkiä :D Se vielä puuttuisi ;) Aslan tosin järsii ruisleipää jos sattuu hampaisiinsa saamaan, mitä sattuu aika arvoin.. joten voisi sitä kai "leipähiireksi" sanoa :)

Menina kirjoitti...

Hihii, entisenä rottien ja nykyisenäkin hamsumammana voisin todeta, että jotakin pientä samaa... ;D
Hauskoja kuvia, harmi että ääniä ei ole mukana :)
Pojat näyttää siellä alakuvissa joogaavan - niskan ja selkärangan rullaus on ihan parasta ;)

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Moro nääs, tultiin kattoo keitä ollaan! Olitte käyny kommentoimassa, kiitos siitä!

Ei se muute ollu meidän vesikuppi, varsin ei.. EI OLLU!

Satu kirjoitti...

Pullahiiristä: Lara vetää leivänmurutkin lattialta. Dina yllätti yksi päivä ja haukkasi palan sämpylääni - normaalisti kelpaa vain päällysteet :) Maija on meillä ainut jonka mielestä ihmisten ruoka on yäk. Nuo kaksi muuta ovat sitä mieltä että mamman ruoka = kissan ruoka :D

Sirpa kirjoitti...

Hyvin ilmeikkäitä kavereita! :) Kissat taipuvat kivasti.

Kollon "sanarepertuaarin" parhaimmat löytyvät ruoankinuamisäänistä - melkoista ä-ää-ä-ä ääntelyä. Muistuttaa hiukan linnuille käkätystä, mutta ei kuitenkaan sama. Kyseisiä ääniä kissa ei käytä muissa tilanteissa. :D

Elina V. kirjoitti...

Te joilla on kirja Kissan Aktivointi, katsokaapa s. 56. Eli murujen lisäksi kelpaisi muukin viljatuote, jos vaan henkilökunta joskus sattuu olemaan huolimaton (ps. oli siinä Janilla naurussa pitelemistä kuvaustilanteessa). Niin ja minä olin viereisessä huoneessa, ettei kissa nähnyt minun "sallivan" tilannetta.

luolaleijona kirjoitti...

^ Oli muuten hieman hankalaa pitää pokka kun näin tuon sivun 56 kuvan ensimmäisen kerran kirjan julkaisutilaisuudessa.. Aivan huippu kuva, ja tuli kyllä heti Nexun serkkupoika mieleen =D

http://luolaleijonanklaani.blogit.fi/kulinaristi/

..niin ja kyllä Aslanillekin kelpaa leivänmurut ;) Kesällä oli sellainen imurikausi, nyt on onneksi taas hiljaisempaa.

Sirpa ja Kollo: Kissoilla on kyllä ihan selvästi eri sanat / äänet eri tilanteita varten :)

Menina: Pitäisi kyllä tosiaan yrittää äänittää tuota Raichun "puhetta".. Yritetään saada aikaiseksi ;)

Lendi kirjoitti...

Ai teilläkin asuu jyrsijä?! Meillä myös... "Piuuuu" sanoisi Mici ;)

Aivan ihania kuvia ja itse olen myös heikkona noihin muokattuihin :) Tulisitko käymään kahvilla ja ottamaan pojistakin kuvia ;D Ärsyttää kun pitäisi saada seinille HYVÄT kuvat kaikista vaan taitaa olla aina räpellystä näillä vehkeillä.. *huoh*.

Perdita kirjoitti...

Meillä asustaa aitojen jyrsimien lisäksi kaksi musta harlekiini jyrsijää. Misse ja Aslan molemmat ovat kovia jyrsimään. Aslanilla tosin tuo jyrsimisen himo on mennyt jo vähän ylikin. Kuivatut ihmisille tarkoitut lihalastut upposivat hyvin, kun poika oli ensin jyrsinyt pussin auki.. Niin ja kerran se oli kateissakin hyvin, löytyi koiranruokasäkistä, jossa oli kissan pään mentävä aukko..
Piippaus kuuluu myös näiden luonteeseen.

Onneksi sallittuja jyrsittäviä kuten linnun siipiä saa, niin silloin jää aina vähäksi aika muut jyrsimiset pois..

luolaleijona kirjoitti...

Lendi: kyllä hyviä kuvia saa ihan tavallisellakin kameralla, siihen tarvitaan vain paljon tuuria (tai sitten taitoa mutta tuo tuuri on helpompi keino jota itse käytän ;D ) Meilläkin on kolmen valokuvataulun sarja olohuoneen seinällä, josta pojat tuijottavat kameraan mustavalkoisina. Ovat kyllä ihania tauluja, kun ihan omat kissit siellä nöpöttää =)

Perdita: teidän Aslan kuulostaa kyllä jo superjyrsijältä :D Koiranruokasäkki, on tainnut kissa olla onnensa huipulla kun on sellaisen bongannut ja päässyt vielä murtautumaan sisään =D

Anonyymi kirjoitti...

pitaa tarkistaa:)