perjantai 30. lokakuuta 2009

Mysteeri?

Kolaripotilas? 

Ei, tämä ei ole uutta talvimuotia 2009 vaikka Aslanille niin kovasti uskottelemmekin. Tätä voisi ehkä kutsua huonoksi karmaksi, sillä juuri kun ääneen menin sanomaan kuinka molemmat ovat olleet terveenä niin ettei ole tarvinnut huolehtia ja arvuutella, on Aslan taas kipeä (niin ja olihan meillä vielä tämäkin pari kuukautta sitten).


Mikä Aslania tällä kertaa vaivaa, on mysteeri. Olenko koskaan maininnut,ettei mikään ole niin rasittavaa kuin mysteerisairaudet? Eläinten ja pienten lasten sairastaminen, se on kyllä niin inhottavaa kuin voi olla. Toinen kun ei osaa kertoa mikä vaivaa ja mihin sattuu.

Meidän reipas Aslan.

Aslan oli joka tapauksessa potkinut takajalallaan eilen kaulaansa karvattoman, verestävän laikun kauppareissun aikana. Katsoin jo lähtiessä että näyttääpä Aslania kutittavan kovaa kun noin rapsuttaa, mutta en sitten hoksannut heti tutkia olisiko kaulassa ollut jotain havaittavaa. Nyt siinä näkyy vain karvaton alue, jonka keskellä on muutama pieni haava. Haava on jo hoidossa - sitä on desinfioitu ja suihkuteltu cothivetiä, ja kuten kuvasta näkyy sitä on yritetty myös suojata sidetaitoksella ja siteellä. Kiitettävän hyvin Aslan on myös antanut siteen olla. Kauhulla muistelin eilen Raichun kauluriaikoja ja olin jo varautunut läpi yön kestävään tahtojen taisteluun siteet silmänräpäyksessä pois repivän kissan kanssa, mutta Aslan tuntuu tyytyvän siihen että sidettä saa vähän pyöriteltyä väärään asentoon ihan vain muodon vuoksi. Haava on siis hoidossa, ja ensi viikolla pääsemme eläinlääkäriin arvailemaan sen syytä.

Aslan parka.

Haavan syy olisikin todella mukava saada pian selville. Sehän voi olla vaikka mitä: allergiaa, sieni, ulkoloinen, ötökän pistos, joku sisäinen kipu / tulehdus, stressiä tai jotain muuta. Lista on ääretön, ja kyllähän osa noista on vähemmän todennäköisiä kuin osa. Orijen-fani Aslan on popsinut (todella pieniä määriä) muita raksuja nyt koulutusnameina, minkä lisäksi Orijenin seassa on ollut viime päivinä menossa Acanakokeilu. Allergiaa epäilisin siis ensimmäisenä, vaikka ruokavalio onkin muilta osin pysynyt entisenlaisena. Toivottavasti kuitenkin meille olisi eksynyt vaikka myöhäinen itikka, joka olisi puraissut Aslanin kaulaan ärsyttävän kutiavan patin jota toinen on sitten raapinut.

Tällaista tällä erää. Allekirjoittaneen koulutyö on pahasti jäljessä aikataulusta, uskoisikohan proffa jos sanoisin että "kissa söi mun läksyt"? ;)

Aslanin pentuajan lempiharrastuksia, joka on näköjään noussut uuteen suosioon viime päivinä. Jei!

9 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Toivottavasti vaiva selviää ja selityskin olisi helppo... Todellakin vaikeaa, varsinkaan kun kissat (tai eläimet yleensä) eivät kipujaan maailmalle kuuluta.

Itseasiassa tuo video ja kuvat valehtelevat, kun Suvi näyttää niissä niin kovin isolta. Oikeasti painoa on n. 2,5 kiloa ja koiralla reippaasti yli 6 kiloa. Kyllä siinä vielä eroa on :)

Aslanille paranemistoivotuksia!

Sirpa kirjoitti...

Pikaista paranemista! Tosi kurjia kaikki terveysvaivat. :(

Elina V. kirjoitti...

Paranemisia sinne. Vie proffalle nuo kuvat todistusaineistona ;)

Lendi kirjoitti...

Voi kökkö :/ Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin mieltä nakertava kysymysmerkki! Paljon tervehtymistä sinne ja potilaalle rapsutuksia.

Perditan jengi kirjoitti...

Voi Aslania. Paranemistassutuksia!
Meillä tietyt raksut ovat aiheuttaneet juuri tuota ihon kutinaa ja karvanlähtöä. Nemolle tuli parissa päivässä karvaton läntti etutassun"kainaloon" ja syy löytyi heti uusista raksuista. Huvittavinta on se, että nämä raksut saimme lahjaksi ja kyseessä on hypoallergia raksut. Niissä on vain jokin mikä ei pojalle sovi. Onneksi syy löytyi näin "helposti", usein kun kissojen kanssa saa aina olla leikkimässä salapoliisia. Nyt onneksi tassu taas terve ja karvat kasvavat takaisin.

Menina kirjoitti...

Voihan ikävyys... Meillähän oli hieman sama tilanne kun kauluri aiheutti karvattoman laikun ja paljas iho oli otollinen haavalle. En tiedä sitten olisiko huoneilma sen verran kuiva että ihoa kutittaa enemmän. Suihkun jälkeen rapsuttelu tuntui lisääntyvän.
Toivottavasti teillä voidaan paremmin ja vaiva menisi ohi!

Vulpes kirjoitti...

Ikäviä tuollaiset mysteerisairastelut.
Toivottavasti syy kuitenkin löytyy ja haava paranee eikä Aslan raavi sitä uudestaan auki.

luolaleijona kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Aslanilla oli kuin olikin allerginen reaktio. Saimme siihen voidetta, toivottavasti kutina loppuisi ja haava pääsisi paranemaan. Siteestä huolimatta käärmekissa Aslan on pääsyt raapimaan kaulaansa muutamaan otteeseen joten kaula ei näytä paremmalta vaan alue on hieman laajentunut. Toivottavasti voide auttaisi kutinaan, ja toivottavasti allergian aiheuttaja oli tosaan ne uudet raksut.

Elina kirjoitti...

laeasika@hytti.uku.fi :D Sinne kuvia mulle!!