keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Naksutinkoulussa

Kyllä se nyt on vain uskottava että ihan oikeasti meidän pienet karvakorvat osaavat jo temppuja! On aivan upeaa seurata, kuinka nopeasti pojat oppivat ja kuinka ne nauttivat siitä. Mehän ollaan nyt harjoiteltu (yhtä viikonloppua lukuunottamatta) joka päivä siitä lähtien kun Kissan aktivointi -kirja ilmestyi, ja nyt ollaan jo näin pitkällä: Aslan istuu, koskee keppiä, hyppää tasolle - ja, eilen se antoi ensimmäisen kerran tassua niin että voisi sanoa sen melkein jo osaavan sen tempun! Noista istuminen oli ehkä viime talvelta muistissa, kuten koskeminenkin, mutta tasolle hyppy ja tassu ovat aivan uusia. Kyllä mamma on nyt ylpeä! Raichu taas istuu, koskee keppiä ja hyppää tasolle. Sille istuminen ja kepin koskeminen ovat aivan uusia. Raichun kanssa harjoitellaan nyt kahdella jalalla seisomista.

Kuvasin tänään molempien harjoituskerrat videolle, jotta näkisin itsekin paremmin kuinka tuo koulutustilanne oikein sujuu. Tuosta näkee aika hyvin, miten meillä temppuillaan. Aloittelijoita ollaan, ja Aslanin tassunantaminen on vielä aika vähäelkeistä, mutta hei, sehän oppi sen vasta eilen :D (Ja kyllä, taidan tosiaan lässyttää kissoille.. -__-). Virheitäkin tuosta varmasti löytyy, joten vinkkejä ja neuvoja otetaan oikein mielellään vastaan konkareilta!


Aslan:Raichu:
Suosittelen kyllä kokeilemista kaikille kissanomistajille :)

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Mitä nuo namit ovat, joita annat? Voisivat nimittäin olla vähän pienempiäkin - tosin nyt puhun koirankouluttajan näkökulmasta ;) Oletko koettanut juustoa? Meillä koira tekee juustosta mitä tahansa, ja siitä on hyvä leikata sellaisia yhdellä haukkauksella uppoavia makupaloja, jotka eivät keskeytä harjoittelua niin kovin pitkäksi aikaa.

Hienostihan pojat temppuilevat :D

Elina V. kirjoitti...

Keskusteltiinkin jo tauoista muualla...Myös joitakin raksuja voi kätevästi paloitella. Itse paloittelen niitä usein noiden "taukojen" aikana.

Mikä sulla muuten oli kriteerinä tassunannossa? Kosketus? Jos tosiaan kyseessä on eka tassuharjoitus, niin hienosti alkaa ;) Teillä taitaa olla tassuaktiivinen kissa kotona :)

luolaleijona kirjoitti...

Namina on RC:n vauvaraksut, kun satuin löytämään pari näytepussia lojumasta :) Ajatelin että ei sellainen 3g vauvanruokaa päivässä voi niiin pahaksi olla ;D Tarkoitus on tosiaan siirtyä sitten omien normaalien ruokien syöttämiseen kunhan alkaa sujua kunnolla. Tuota vauvaraksua parempaa motivaattoria on vaikea löytää ;) Kinkku on ainoa yhtä hyvä herkku, mutta suolaista, sotkuista ja Raichulla ainakin tärähtää pää kun se haistaa kinkun. Juusto ei valitettavasti kelpaa. Koosta en osaa sanoa sitten mitään - ne babyraksuthan on tosi pieniä :D Voi olla että tuossa oli seassa pari Orijeniä, mitä syövät yleensäkin. Se on taas iso ja vaatii tosiaan kovan pureskelun. Aslan puree kyllä ihan kaiken syömänsä perusteellisesti, ja Raichu taas nielisi kokonaisena vaikka hevosen jos saisi..

Tassun annossa oli kriteerinä vasta se, että tassu liikahtaa. Nyt alan siirtyä siihen kosketukseen, kun Aslan tosiaan näytti hoksaavan että tassuillahan tässä tempussa pelataan. Tuo oli ehkä kolmas tai neljäs kerta kun harjoiteltiin tassun antamista, joten ei se ihan niin itsestään ole sentään sujunut :) Tuo "tassu" on ensimmäinen temppu jota yritän opettamalla opettaa, vaiheittain. Eivät ole kumpikaan mielestäni kovin tassuaktiivisia, mutta on Aslan kyllä enemmän kuin Raichu.

Tässähän tulee jo paljon hyviä neuvoja, kiva kun saa palautetta heti alussa niin lähtevät varmaan seuraavat temput jo paremmin sujumaan =) Tai hyvin mielestäni ovat lähteneet jo nämäkin, mutta vielä paremmin ;)

Salla kirjoitti...

Hienosti pojat temppuilevat! Mulla on vähän jäänyt Myyn ja Nellin opetus koiranpentujen takia ja nyt pitäisi aloittaa taas naksuttelu. Nellin bravuuri temppuhan on kurre ja se istuukin usein jo valmiiksi siinä asennostta kun huomaa että saa herkun! :D Myy taas pyörähtää ympäri niin vauhdikkaasti että en kerkeä aina herkkua heti antamaan.

Hienoja videoita ei voi muuta sanoa! =)

Menina kirjoitti...

Tosi hyvät videot molemmista! Hienosti menee! Babyraksut tosiaan näyttää motivoivan parhaiten, meilläkin :)
Ihana nähdä poikia temppuilemassa :D

luolaleijona kirjoitti...

Salla: Nelli on niin kurren näköinen muutenkin, että näyttää varmaan hauskalta sitä temppua tehdessään :D Minulla olisi tarkoitus opettaa Aslanille ja Raichulle se temppu myös, komennolla "ylös".

Menina: Kiitos :) Babyraksut ovat tosiaan toimineet erinomaisesti. Tuntuvat olevan suurinta herkkua :) Tai no ihan varsinaisia kissannameja en viitsi antaa, niitä saavat kerran päivässä Raichun astmalääkkeen jälkeen joka tapauksessa 1-2kpl.