lauantai 17. heinäkuuta 2010

Vettä!

Raato?

Onkohan Thaimaassa kuuma? Siamilaisten ja itämaisten esi-isät ei-edes-niin-kovin-kaukaa (noin 100 vuotta sitten) ovat kotoisin Siamista eli Thaimaasta. Google osaa kertoa, että talvisin Bangkokissa keskilämpötila on 18ºC ja 32ºC välillä, kesäisin keskilämpötila taas on noin 34º C, mutta 40º C ei sekään ole kovin harvinainen.  Luulisi näiden karvaisten kavereiden siis porskuttavan helteestä huolimatta ja riehuvan kellon ympäri, mutta kyllä tämä ilmasto taitaa pikkuhiljaa vaikuttaa jo niihinkin. (Ihmisistä ei nyt tarvitse edes puhua - allekirjoittanut rakastaa helteitä, mutta alkaa jo pikkuhiljaa tämä pääkipu riittää..)


Kuumimpina päivinä olemmekin siis koettaneet viilentää itsemme lisäksi myös kissoja. Polgaran alaa ovat vesileikit. Pojista ei ihan näin hurjiin leikkeihin ole, mutta Polgara ei pientä tassujen kastumista pelkää. Itseasiassa sillä on tapana uittaa tassuja vesikupissa juodessaan muutenkin. En tiedä viilentääkö lelun metsästys vedestä, mutta ainakin vierestä seuranneet pojat ovat saaneet roiskeita naamalleen ja Polgarakin varvaskarvansa märäksi.

Tällaisen jälkeen turkki on pestävä kunnolla.

Pojille taas on annettu kylmää pyyhettä kaikista kuumimpina päivinä. Kumma kyllä kumpikaan ei ravistele pyyhettä heti pois, kuten yleensä on kaikkien epämiellyttävien esineiden (esim. kauluri) kohtalo. Polgara taas ei tästä pidä, mutta olen pari kertaa kyllä sillekin laittanut "peitoksi" pienen pyyhkeen ja hetken se on saanut olla paikallaankin.

Raichun mielestä emäntä on hullu kun edes yrittää opiskella helteellä!

Kolmas kikka on ollut kissojen juottaminen ruiskusta, tosin tätä ei ole tarvinnut tehdä kuin kerran, aivan kuumimpana päivänä kun jokainen kissoista näytti siltä kuin Raichu ylimmässä kuvassa. Pojat ovat tottuneet ruiskusta juomiseen, niillä kun oli pentuna viikon kestänyt vatsatauti jolloin kaikki vesi ja ruoka annettiin ruiskulla (lääkkeiden lisäksi). Sen lisäksi ne ovat saaneet muutamia antibioottikuureja elämänsä aikana, ja olemme huomanneet että kissan pahoinvointi ja kuolaaminen nestemäisen antibiootin jälkeen loppuu kuin seinään kun heti lääkkeen jälkeen antaa ruiskullisen raikasta vettä. Ei siis niin ihmeellinen ja stressaava operaatio Aslanille ja Raichulle kuin kuvittelisi :) Ihme kyllä Polgarakin joi kiltisti kun tuossa pahimpana hellepäivänä juotimme sitä - ihan ilman opetteluja. Voi kuulostaa hassulta, mutta mielummin näin kuin nestehukkaisia kissoja.


Päivisin vietetään edelleen siestaa, emäntä yrittää opiskella minkä helteessä voi ja kissat lämmittävät toisiaan. Iltaisin (ja öisin) leikitään ja riehutaan. Ulkohäkin päivitys versioon 1.3 valmistunee  vihdoin sekin piakkoin, tällä hetkellä pihamme on naapureiden iloksi täynnä hitaasti kuivuvia maalattuja puunkappaleita. Viimeiset agiesteetkin mies sai lomallaan valmiiksi, otan niistä kuvia kunhan vain saan aikaiseksi. Veikkaan että se tapahtunee vasta hieman viileämmillä ilmoilla, tuon helteessä opiskelun jälkeen on nimittäin melko kuollut iltaisin.


Olimme eilen kissojen kanssa agikissojen päivillä. Kivaa oli, ja vaikka Aslan, Raichu ja Polgara  eivät ulkona olleet kiinnostuneita nameista ja koulutuksesta, olivat varsinkin pojat pihalla reippaina. Ilta menikin enimmäkseen kissoista höpöttelyyn, mutta minua se ei ainakaan haitannut ;) Vein eräässä vaiheessa yhden esteistä sisälle huoneeseen jossa kolmikko vietti aikaansa, ja sisällä pojat suorittivat estettä aivan mielellään ja Polgarakin hieman, vaikka tämäkin huone oli niille siis uusi paikka.

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Olen "juottanut" Suvia lisäämällä märkäruokaan aina kerralla lähes desin vettä (n. 50g annokseen). Hyvin on mennyt alas, vaikka ensin epäilinkin, ettei neiti sellaista vesilillua söisi.

luolaleijona kirjoitti...

Ai niin, tuotakin on tehty välillä :) Tosin en ole noin paljoa lisännyt, ehkä lähemmäs 20g per annos. Tuntuu ettei näille uppoa jos laittaa enempää. Märkäruoan kulutus on kyllä vähentynyt hieman tässä helteillä, toivottavasti niitä viileämpiä ilmoja on tosiaan tulossa kuten väittävät..

Sirpa kirjoitti...

Täälläkin odotellaan jo säiden viilenemistä, puuh! :)

Olen miettinyt viilentävätkö kissat itseään yleisemminkin juuri makaamalla jollakin suht kovalla (esim. lattialla) ja viileällä pinnalla? Kolloa ei juurikaan saa näillä keleillä pehmeälle alustalle makailemaan. Kollokin liikkuu ja riehuu lähinnä öisin. :)

Ana kirjoitti...

Meilläkin on lisätty märkäruokaan vähän vettä. En oo kyllä ollut kissoista tippaakaan huolissani, ihan samalla lailla lojuvat ja nukkuvat kuin muutenkin. Jos tulee jotain innostavaa kuten esim. satunnainen pörriäinen <3 niin säntäävät kyllä myös tutkimaan asiaa!

Elina V. kirjoitti...

Täälläkin on kovin koitettu erilaisia viilennyskeinoja. Hyvin tuntuu kelpaavan myös tuulettimen edessä loikoilu.

Kiva kun olitte agipäivillä. Sehän oli loistava suoritus että ensimmäisellä kerralla vieraassa paikassa pojat sisällä menivät esteitä!

Miiran kissoihin ei suorituksia kannata verrata. Niillä on aika paljon enemmän ulkoharjoitusta takana ;)

luolaleijona kirjoitti...

Täytynee meidänkin ottaa pihaharjoittelu ohjelmistoon loppukesäksi :)

Meillä ei ole edes tuulettimia, ja akvaario pitää huolen ilmankosteudesta joten lämpimimpinä parina päivänä oli jo aika tuskaiset oltavat. Onneksi nyt on jo paljon raikkaampaa!