lauantai 10. heinäkuuta 2010

Yökkisjuttuja


Istuinpa eräänä helteisenä aamuna rauhassa kouluhommien äärellä, kun kissojen käytös kiinnitti huomioni. "Voi että kun ne ovat söpöjä napottaessaan noin sievästi kolmestaan!" 

 
Kavereilla tuntui olevan taas jokin yhteinen harrastus meneillään. Jonkin ajan päästä kiinnoistuin jo vähän enemmän: mikä ihme voi olla noin mielenkiintoista, että kaikkien mielenkiinto kestää monta minuuttia? Yleensä kun nämä ovat enemmän tai vähemmän adhd-tapauksia ja joku löytää aina jotain mielenkiintoisempaa hetkisen jälkeen.


No, olihan siellä jotain "mielenkiintoista". Seinästä kuhisi muurahaisia! Yök yök yök.. Kamala sadattelu ja offia seinään (sattui ensimmäisenä käteen) sekä ovi kiinni koko päiväksi - mies sai avata listat ja hoitaa muurahaiset pois illalla. Onneksi meillä on tuollaisia valppaita vahtikissoja, koskahan nuo olisi ilman niitä huomannut.. varmaankin yöllä vasta, kun olisivat kiivenneet tyynyllä.


Meillä oli muuten keväällä toinen, pidempiaikainen, muurahaisinvaasio. Silloin muurahaiset halusivat tehdä pesän kahvinkeittimeen. Kyllä, kahvinkeittimeen. Monena aamuna keittimen avatessa sieltä löytyi monta muurahaista.. ei auttanut pesut eikä mitkään, vaan ne menivät sinne aina uudestaan. Muurahaismyrkkyjähän ei tänne uskalla kissojen takia viljellä. Luin sitten lopulta jostakin, että muurahaiset eivät pidä kanelista ja ripottelimmekin kanelirenkaan kahvinkeittimen ympärille sekä muutamiin kohtiin lattialistoille. Muurahaiset katosivat sillä :) Suosittelen muillekin kissaperheille, kaneli lienee myrkkyä turvallisempi vaihtoehto ainakin ellei ihan lattialla kissantassuissa ole.


Toinen yökkisjuttu tuli postipaketissa eilen. Pitkästä aikaa Zooplus-tilaus oli mennyt hieman pieleen - auki oli sekä Feline Portan tonnikalapurkki että kaksi hammasnamipurkkia. Yäk.. Muutaman purkin heitin lopulta roskiin, loput huuhtelin. Onneksi sain jo tänään sähköpostia että saan valita joko 10 punnan kupongin tai 13 punnan palautuksen tilille - ei tarvitse lopettaa Zooplus-asiakkuutta moisen takia :) Lisää kuvia lähetyksestä löytyy täältä, jollei joku saanut tarpeeksi inhonväreitä noista muurahaiskuvista.

Ja mitäpä muuta meille kuuluu? Ei mitään sen kummempaa, täällä lojutaan yksin, kaksin ja kolmisin, kasoissa, pinoissa ja lattiaa vasten liimautuneena. Iltaisin ja aamuisin jaksaa sitten riehua ja spurttailla kun helle vähän helpottaa.


4 kommenttia:

Lendi kirjoitti...

No yök!!! Meillä on myös lennellyt jos jonkin näköisiä pörriäisiä tässä kesän aikana mutta yhtään en ole joutunut itse tappamaan :D Mutta tuo muurahaisarmeija on kyllä hiukan liikaa...

Meillä ei ole vielä kertaakaan *koputtaa puuta* sattunut mitään ongelmia zooplussan kanssa. Hienoa kuitenkin että he kovaavat nuo rikki menneet ruoat.

Sirpa kirjoitti...

Iiik, onneksi kissat paljastivat "kutsumattomat vieraat"! Hyvä tietää että kaneli toimii - täällä ei ole ollut kuin yksittäisiä muurahaisyksilöitä. Sokeritoukkia on kyllä vipeltänyt.

Satu kirjoitti...

No yäk nuo muurahaiset - onneksi on valppaat vahtikissat!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Tosi kiva tuollainen Zooplus-ylläri näillä helteillä... Meilläkin on joskus ollut rikkinäisiä pusseja lähetyksessä, mutta onneksi talviaikaan, jolloin hajuongelma ei ehkä ole yhtä huomattava. Ei sen sotkun siivoaminen kyllä silloinkaan mitään suurta hupia ollut, mutta kahta kauheampaa varmasti näin kesällä.

Meillä on myös kaksi ötökkäintoilijaa, mutta ei onneksi muurahaisinvaasiota *kop kop*. Yökkösiä, hyttysiä ja kärpäsiä täällä sen sijaan bongaillaan aktiivisesti ja välillä syödäänkin hyvällä ruokahalulla.