maanantai 29. maaliskuuta 2010

Premier Tistan Bene Est Mihil


Kuten otsikko kertoo, meidän "pieni" Aslan on nyt Premier! Titteli tuli TUROK:ssa lauantaina, kun Aslan sai kolmannen CAP-sertinsä - tasan vuoden päästä ensimmäisestä näyttelystä muuten, kuten Raichukin. Aslanin näyttelyura alkoi 28.3.2009 ja Premier siitä tuli 27.3.2010.

 Aslan tuomari Jyrkisellä lauantaina

Pojat olivat toisiinsa verrattuina hyvin samanlaisia koko viikonlopun. Lauantain tuomari Jyrkinen totesi toisena tulleen Raichun kohdalla, että tämähän on ihan saman näköinen kuin se sinun ensimmäinen ;) Samat hyvät ja huonot puolet pojissa toki suurimmaksi osaksi onkin, yhtenä esimerkkinä nyt vaikka lihaksikas pitkä vartalo, hyvä silmien väri mutta liian pyöreä muoto. Tuomarien arvostelut löytyvät hieman yksityiskohtaisemmin kotisivujen puolelta, joten en nyt tässä blogissa mene niihin sen syvemmin. Samanlaisuus poikien kesken näkyi myös siinä, että lauantain tuomarilla kummallakaan ei ollut asiaa TP-valintaan mutta sunnuntaina kutsuttiin molemmat. Tuomarin paras ei kumpikaan ollut, vastassa kun oli paljon hienoja kissoja.

 Raichu tuomari Tausenilla sunnuntaina

Pääsin auttamaan agikisojen järjestämisessä, ja täytyy sanoa että  päivä vierähti mukavan nopeasti kun sitä häkin edessä istuskelua oli vähemmän ja oli jotakin tekemistä. Lisäksi muiden agisuoritusten seuraaminen läheltä oli hauskaa! Meidän poitsuista kumpikaan ei agiradalla menestynyt, vieressä ollut yleisö oli Aslanille liian jännittävä paikka. Raichun kanssa emme viralliselle agiradalle ehtineetkään, mutta sen kanssa kokeiltiin myöhemmin erikseen. Raichu oli jo aika rentona menossa radalle, kun viereen tuli Raichun nemesis - lapsi. Lapsi oli sitä mieltä, että hän oli kissa (oli hänellä toki upea kasvomaalaus joten melkein olisi kissasta käynytkin) joten hän menee agiradalle, ja pomppi radan vieressä. Raichu on pitänyt lapsia arkkivihollisinaan ennenkin, onpa se nähty entisessä asunnossa murisevan ikkunassa leikkikentän lapsille sekä postiluukusta kuuluvalle kiljunnalle. Hyvää lastensietokoulutusta Raichu kuitenkin sai, sillä oleskeltuaan tarpeeksi kauan käytävässä missä juoksi lapsia ja meni kovaäänisiä rullakoita se alkoi pikkuhiljaa hyväksyä metelin.

 Jos pelottaa, pään laittaminen pensaaseen tai mamman kainaloon auttaa. (Ohi menossa juuri kissanhiekkaa rullakolla)

Molemmilla näyttelykäyttäytyminen on myös hyvin samanlaista. Alussa jännittää ja tärisyttää hieman häkin ulkopuolella, mutta häkissä on kiva nukkua ja loppua kohti rentoudutaan paljon. Kumpikin oli sunnuntaina jo silminnähden rennompia lauantaihin verrattuna, ja siinä missä lauantaina niitä piti hieman suojata hälinältä ennen tuomarille menoa makoilivat molemmat sunnuntaina rennosti sylissä ja katselivat lähinnä uteliaina ympärilleen. Sunnuntain tuomari Tausen taisi huomata tämän, sillä hän kehui molempien luonteita ja piti pojista muutenkin kovasti.


Pojat olivat siis hyvällä tuulella ihan sunnuntain lopputunneille asti, mutta loppupäivästä Raichulla kävi vahinko hiekkalaatikolla (taisi pissata vähän jalalleen), mistä seurauksena Aslanin naama ja osa Raichustakin oli yhtäkkiä täynnä kissanhiekkaa. Aslan sai ehkä jyvän silmäänsä, sillä ahkerasta silmänputsausnesteellä huuhtomisesta huolimatta toinen silmä alkoi rähmiä heti tapauksen jälkeen ja on rähminyt vielä tänäänkin vähän. Eläinlääkärireissu on ehkä edessä, tosin rähmiminen on ollut koko ajan vähenemään päin jo eilisillasta lähtien joten seuraamme tilannetta vielä hieman. Hiekkakohtauksesta närkästyneenä loppuillasta pojat olisivatkin sitten mielummin murjottaneet häkissään sen sijaan, että olisivat esiintyneet häkin luona olleille ihmisille.

Blogikissojakin me bongailtiin, tässä kuvia muutamista:

Oli rentomies Eppu, egyptinmau Maukuja -blogista (onnea PR-tittelistä!):

PR FI*Iltavilli Ebi Ehteshaam

Sekä bengalipentu Elli-neiti, joka jakaa blogin Herra Mäykysen kanssa. Elli pääsi upeasti paneeliin asti ensimmäisessä näyttelyssään (Onnea!):

 Nordic Glow Missy Elliot

Lilarakettien Pokerin ja Popparin kanssa saimme olla sunnuntaina jo automatkasta asti:

Ice Olive's BBQ-Popcorn,
josta toivottavasti tulee kevällä isäkissa.

Ice Olive's Blaze Pokerface,
joka oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja sai sertin sekä kokeili agiakin hienosti. Onnea!

Temppukissojen Fedja-setä pääsi lauantaina paneeliin ja oli sunnuntaina BIS. Onnea!:

 Fedja-setä

Tinjamix -blogin kilppariburmat Evita ja Daisy poseerasivat häkissään:

 Zircat's Demi Moore & Zircat's Eva Braun

Sekä Aslanin kaunista siskopuolta Tistan Isistä kävimme ihailemassa häkillä useaan otteeseen. Se oli  lauantaina paneelissa, mutta kamerani ei saanut  kuvattua paneeliyleisön joukosta niin kauas, joten Isiksestä ei ole kuvaa. Onnea paneeliin pääsystä!
Meidän poppoo onnittelee eurooppalaiskissa Pietaria agihopeasta (ensimmäisessä agikisassa) ja sertistä! Siitäkään ei valitettavasti tullut kuvaa tällä kertaa, mutta Pietari löytyy agitreeneistä kertovasta blogimerkinnästä.

Hienosti menestystä oli joka puolella TUROKissa, aivan mahtavaa. Meidän blogin henkilökunta kiittää kaikkia seurasta, viikonloppu vierähti todella nopeasti ja hienoissa merkeissä! Henkilökunta nautti viikonlopusta, kivaa oli ja upeita kissoja ja mukavia kissaihmisiä joiden kanssa sai höpistä kissaa taas sydämensä kyllyydestä. Oli hienoa nähdä vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin.

Kotona onkin sitten lepäilty eilinen ilta ja tämä päivä. Emäntäkin otti pitkät päiväunet samassa kasassa kissojen kanssa, kyllä väsyttikin! Tässä poikien nukkumanäytteet:

Aslan pitäisi varmaankin viedä tuomarin pöydälle sikiunessa.. ;)

Onko suloisempaa näkyä kuin toisistaan tykkäävät kissat?

8 kommenttia:

Salla kirjoitti...

PALJON ONNEA ASLANILLE<3 Tosi hienoa että valmistuminen Premieriksi tuli jo näin nopeasti - vuodessa :--) Raichulle myös paljonpaljon onnea! =)
Nyt kun vielä Nellille saadaan jossakin vaiheessa napattua tämä samainen titteli niin kyllä saa Muska- mamma olla todella tyytyväinen pienokaisiinsa!

sitruuna kirjoitti...

Onnittelut myös teille Premieröitymisestä ja oli kiva treffata! Rentomies Eppu ei ole kovin kuvauksellinen, mutta onneksi muuten meni hienosti. Väsyjä on oltu täälläkin, pojat nukkuneet kerällä ja henkilökuntakin otti tänään parin tunnin päikkärit vajetta korvaamaan.

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Onnea Premier tittelistä :)

Jonna kirjoitti...

Onnea tittelistä! Nähdään taas kissatouhujen merkeissä =)

Sirpa kirjoitti...

Onnittelut Aslanille! :)

Lendi kirjoitti...

Oikein paljon onnea ja kiva että oli hieno näyttelyreissu :D

Hra Mäykynen kirjoitti...

Onnittelut vielä meiltäkin PR-tittelistä ja serteistä! Oli kiva nähdä! Mäykynen tulee kohta ihan kateelliseksi, kun Ellin naama on päässyt muiden blogeihin, mutta Mäykysen ei ;)

luolaleijona kirjoitti...

Aslan kiittää (kehrää tyytyväisen näköisenä tuossa vieressä) kaikkia onnitteluista!

Salla: eikös Myylle ja Monnille tullut CH:t nopeammin? ;) Tosiaan hieno saavutus Muska-emolle, jos ainakin 4/5 pentua on CH tai PR. On tämä 3/5:kin jo hieno!

Mäykynen: kyllä sitä herraakin oltaisi mielellään kuvattu jos olisi paikalla ollut, ollaanhan me mäykysfaneja sentään ;)