torstai 7. huhtikuuta 2011

8vko pennut

Pennut täyttivät tiistaina 8 viikkoa. Kuinka aika voi kulua näin nopeasti! Melkein kaikilla on jo kodit tiedossa ja muutamalla nimikin vaihtunut, meidän asunnosta on valloitettu jo viimeisetkin nurkat ja pentuhuoneen pahviesteet on purettu hyödyttöminä. Pennut ovat ihanan toimeliaassa iässä, ja niin itsevarmoja kun hypyt ja vaikeammat kiipeilytkin jo onnistuvat. Alla on 8vko-kuvat ja muutama sananen jokaisesta ikäjärjestyksessä.

Skazki Spartak Tigrovich
OSH c 25 var

Arn on aina valppaana ja valmis leikkiin. Se tykkää korkeista paikoista ja tykkää kiipeillä - yksi sen lempinukkumapaikoistakin on kiipeilypuussa melkein ylimmällä tasolla. Arn nukkuu ehkä vähiten sikeästi ja heräilee seuraamaan mitä sen ympärillä tapahtuu, kun muut vielä tuhisevat. Arn tykkää nukkua sylissäkin, mutta ei ole ihan niin addikti kuin "punaiset" pojat.

Arn ja Eskil pääsevät uuteen kotiin yhdessä. Pojat ovat hyvä parivaljakko. Joukossa tiivistyy ja niin pois päin, luulen että tämä parivaljakko saa tulevassa kodissaan vielä aikanaan hupia ja hauskoja tilanteita aikaiseksi potenssiin neljä.

Skazki Samson Tigrovich
OSH d 25 var
Eskil on kova poika kehräämään. Se on seurallista ja puheliasta sorttia. Kaikki pennut ovat seurallisia, mutta Eskil ja Knut ovat omineet itselleen sylivauvan tittelin - jos ne saisivat päättää, ne olisivat sylissä kaikki ne hetket kun ne eivät leiki tai syö. Eskilillä on hauska tapa pomppia neljällä jalalla korkealle huiskan perässä, se näyttää siltä kuin sen tassuihin olisi kiinnitetty jouset. Eskilillä on hassu saranaääni, sen maukunan tunnistaa heti koko porukan keskeltä.

Skazki Silkki Tigrovich
OSH as 25 var

Haraldia kutsutaankin nykyään Peleksi. Pele on varsinainen on-off -kissa. Joko se nukkuu ihan taju kankaalla (kuten nyt Raichun ja Aslanin alla), tai sitten se on touhuamassa  ja suunnittelemassa jotain. Ihan viimeisen viikon aikana Pele on hidastanut tahtia sen verran, että malttaa tulla syliinkin kerjäilemään rapsutuksia ja kehräämään, mutta ennustukseni alle viikon ikäisestä metsästysunia näkevästä villikkopojasta taisi pitää paikkansa. Pelelle on jo koti tiedossa. Se menee Pilkun eli Polgaran täyssiskon kaveriksi. Tässä on kuva siskoksista yhdessä pentuina, Pol vasemmalla ja Pilkku oikealla. Pele on rento tyyppi joka ei häiriinny kynsien leikkuusta tms hoitotoimenpiteistä, mutta leikkituulella oleva Pele ei kyllä pysähdy ennen kuin nukahtaa.

Skazki Stanimir Tigrovich
OSH es var

Knut on aivan ihana, kiltti ja hellä pieni mies. Jos joltakulta puuttuu vielä oma Raichu, niin Knutissa olisi enemmän kuin ainesta sellaiseksi. Raichulla tarkoitan siis juttukumppania (Knutilla on aika hiljainen ja karhea kä-kä-mä-wä-wä -ääni), mamman sylivauvaa (Knut haluaisi olla koko ajan sylissä ja "itkee" jos sitä ei oteta), kilttiä pikkupoikaa joka tottelee jos mamma käskee (ainakin Raichu tekee näin ja minulla on tunne että Knutilla olisi potentiaalia samanlaiseen pehmeään luonteeseen) ja tietenkin ihanan suloista HURRRRmuria. Kyllä sekin kepposia keksii, mutta on niin suloinen että sen tekemät kepposet unohtaa hetkessä. Minun täytyy aina välillä muistuttaa itseäni, että oma Raichuni saisi vähemmän huomiota jos tämä cremesavu jäisi meille...

Skazki Stella Tigrovna
OSH hs 25 var

Cecilia kaunistuu päivä päivältä kun hopea sen turkissa tulee upeasti esiin. Se on muihin verrattuna pieni ja siro ja se onkin joukon rinsessa. Hoitotoimenpiteet eivät sinänsä aiheuta ongelmia, mutta Cecistä paistaa läpi suurtakin suurempi luonne ja "minä osaan" -mentaliteetti. Sen luonteessa on jotain hyvin samaa kuin Polgarassa, Ceci on ihan yhtä itsevarma pikkutirppa. Cecilia ei ole "pahimpia" sylivauvoja mutta tulee kyllä syliinkin nukkumaan ja kehrää todella usein ja pienestä. Cecilia tykkää istua ihmisen vieressä, vaikkapa jalassa kiinni. Vaikka se on muita pienempi, se on varteenotettava painivastus ja vikkelänä tyttönä päihittää usein hitaammat. Cecilia etsii sijoituskotia Noxx-kissalassa.

 Skazki Sametti Tigrovna
OSH h var 

Blanka on nykyisin Fanni. Se on siskoaan "jätkämäisempi" luonne, sillä tuntuu olevan letkeän luottavainen asenne elämään. Se tuijottelee nätisti ylisöpöillä silmillään ja milloin nukkuu sylissä, milloin leikkii ja seikkailee pentujoukossa. Fanni on toisaalta letkeytensä vastapainoksi riehakas ja leikkisä tyyppi, joka rakastaa huiskia. Pientä kovapäisyyttäkin siinä on - se on viimeisiä, jotka eivät vielä ole hoksannut, että ihmisen varpaat eivät kuulu leikkikaluihin. Fanni jää jatkamaan Skazki-kissalan sukua äitinsä jälkeen. Se menee sijoituskotiin, jossa sitä odottelee leikkikaveriksi muunmuassa Fannin tätipuoli eli Polgaran siskopuoli.

4 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Hih, vaikka me ollaankin isohkoihin korviin totuttu, niin nämä teidän ipanoiden korvat ovat kyllä huikeita! Mutta niin ihania ipanoita, näitä olis kiva nähdä luonnossakin!

Jonna kirjoitti...

Tuo teidän Knut on niin ihana, ettei näitä juttuja voi lukea saatika katsella kuvia. Lempeät pojat on niiiiiin POP <3

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Kovin vilkkaan näköisiä itämaisenalkuja, hyvä kun lähes kaikille on jo löytynyt oma koti :)

ella kirjoitti...

Kohtahan pitää ruveta jo välttelemään tätä blogia, jos Knut-kuutti ei pian varaudu :D Pikkuherra on jo muutenkin tuollainen vastustamaton sumusilmä ja luonnekuvaukset saavat sen vaikuttamaan entistäkin hurmaavammalta :)