maanantai 27. syyskuuta 2010

Syysmuotia 2010

Tänä syksynä Raichu päätteli, että täplät ovat varmasti muodissa koska kaikki Raichun kaveritkin tuntuvat pitävän täpliä. Siksipä Raichukin halusi kokeilla hieman kuvioita, ja syksyn paksu ja lämmin villapaita onkin täplikäs. Raichun omissa väreissä tietenkin. Voisin tosin ehkä muokata tuota paitaa vielä sen verran, että pidennän helmaa pepun kohdalta sen verran että lämmittää myös alaselkää.


Polgaran villapaita puolestaan edustaa itseasiassa syysmuotia 2009, sillä se on malliltaan samantapainen kuin Aslanin villapaita, jonka mummuni teki jo vuosi sitten. Tai ehkä Aslan onkin vain edelläkävijä?


Polgaran villapaidasta jaksoin jopa väkertää ohjeenkin, joka löytyy täältä. Noilla silmukoilla valmistuu siis pienen naaraan tai teini-itämaisen paita tiukahkolla käsialalla neulottuna.


Polgaralta löytyy hieman metsästäjän vaistoja. Milloin se vaanii lammikossa peseytyvää pikkulintua, milloin puussa juoksevaa oravaa. Kiinni se ei kyllä niitä saa, ei lähellekään, mutta hyvin seuraa silti =)


Loppuun vielä kuva kolmikosta. Tyypillinen ulkoilutilanne: Aslan ja Polgara tuijottavat pikkulintua, kun Raichun katse harhailee jossain ihan muualla :D Ei ole simsku metsästäjä, ei.


12 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hienoja syystakkeja kaikilla! Ja Polgarasta tulee melkeinpä vain valloittavampi iän myötä. Ehkä maailman kaunein oravanmetsästäjä!

Ja onhan se hyväkin, että niiden metsästäjien vastapainona on yksi mietteliäs, maisemia ihaileva filosofikin. :)

Nunt kirjoitti...

Mahtava tuo Polgaran häntä :) Ja kaikki komeita takeissaan...

Pirjo kirjoitti...

Hienot puserot - otin ohjeesi talteen ja taidan kokeilla heti, kun on aikaa. Miten tyylikäson tuo pilkullinenkin!

Sirpa kirjoitti...

Ihanasti pukeutuneita syysulkoilijoita! :)

Lendi kirjoitti...

ihania <3 Polgarasta on kyllä tullut tosi kaunis neiti!
Micille neulotutin viime vuonna paidan vaan herra suuttui moisesta kapistuksesta niin paljon että ei suostunut liikkumaan. Yritin pariin otteeseen paitaa pitää vaan eihän siitä mitään tullut...

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani on teille tunnustus. :)

luolaleijona kirjoitti...

Kiitos Jutta! Katsotaan jos ehtisin tehdä tuon jossakin välheessa :)

Kiitos kommenteista kaikille, paidat tulevatkin jo todella tarpeeseen kun lämpötila kiristyi tuossa muutama päivä sitten.

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Aivan upeita villapaitoja, varsinkin Raichun paita herätti täällä ihastusta. Kiitoksia ohjeesta, pitänee yrittää tehdä samanmoinen Sunallekin, niin tyttö voi jatkaa ulkoilua hieman kauemmin. Hyvässä lykyssä on valmis kevääseen mennessä :)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Raichu on selvästi muotitietoinen kissa :) Hassua, kirjoitin juuri tänään Mäykysen blogiin muotijutun ja nyt vasta huomasin, että teillä on käsitelty ihan samaa aihealuetta. No, pakkohan kai syksyn trendit on jokaisessa kissablogissakin käsitellä ;) Todella hienoja villapaitoja kyllä teidän porukalla!

ella kirjoitti...

Rupesipa kiinnostamaan nämä hienot villapaidat, kun neiti maatiainen tipsutteli edelliseltä ulkoilureissulta suoraan ovelle tassujaan nostellen.

Oikein ja nurin osaan neuloa, mutta alimman puikon päättely kesken neulomisen hämmentää viimeksi yläasteella pakkolapasia neulonutta. "Päättele alin puikko ja jatka muilla kolmella puikolla kuviota vielä 1-2cm, jonka jälkeen joustinneuletta 4cm." Ts. neulotaanko alimman puikon silmukoita yhteen viereisten puikkojen kanssa samalla kuviota ja joustinneuletta jatkaen? Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta!

luolaleijona kirjoitti...

Hei :)

Luulen että ymmärsit oikein :) Se puikko päätellään samalla tavalla kuin pääteltäisiin vaikka kaulahuivi minkä voi tehsä kai useammallakin tavalla, mutta minä olen tehnyt näin: neulo silmukat samalla lailla (o,o,n,n jne) kuin neuloisit muutenkin, mutta kun olet siirtänyt silmukan oikealle puikolle, nosta _sen oikealla_ oleva silmukka juuri neulomasi yli (ja tiputa pois puikolta) ja seuraavan neulottua taas tämä sen yli jne.

Vaikea selittää, kun ei ole nyt neuletta käsillä, ja olen myös sellainen että vaan teen enkä välttämättä ihan virallisesti oikein :D

Sitten niillä kolmella jäljelle jääneellä (sivut ja selkä) neuletta vielä hieman pidemmäksi.

Toivottavasti tuosta oli apua!

ella kirjoitti...

Aa, taisinkin ajatella koko neuletta nurinpäin "vyötäröltä" kaulaan suunnassa, enkä kaula-aukosta alkaen! Nyt kuitenkin uskoisin tajunneeni ja hommasta tuli kerralla helpompi. Kiitos avusta, katsotaan saanko mitään aikaisiksi :)