sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Päivälleen vuodessa Premieriksi!


 Kuva: Henni R.

Raichu pakattiin autoon jälleen kerran tänä aamuna, suuntana Turun messukeskus. Auton takapenkiltä kuului hienoista kitinää - olihan vielä ihan pimeääkin, eikö henkilökunta tiennyt että olisi pitänyt nukkua? Onneksi matka ei ollut pitkä ja tuttukin se oli - päivälleen vuosi sitten (lauantaina 22.11.2008) Raichu aloitti näyttelyuransa pentuluokassa, kun osallistuimme kasvattajan avustuksella ensimmäistä kertaa ihan oikeaan Kissanäyttelyyn.

Vuoden mittaan Raichu on seikkaillut pentuluokassa, junioreissa sekä kastraattiluokassa milloin minkäkinlaisia arvosteluja hankkien. Joskus ollaan hävitty kilpailijalle, kerran voitettukin, toisinaan kilpailua ei ole ollut ja EX1 on ollut automaattinen. Vuoden mittaan on henkilökunnallekin alkanut hahmottua, miltä kunnon ruskeanaamiosiamilaisen tulisi näyttää sekä mitä ominaisuuksia Raichu niistä täyttää ja missä olisi vielä toivomisen varaa. Tälläkin kertaa kehuttiin profiilia sekä silmien sinistä väriä ( <3 ), lihaksikasta vartalotyyppiä jossa jopa korkeutta on yleensä löytynyt. Kesän mittaan vartalo on tummunut pikkaisen liian paljon, mutta toisaalta korvat ovat alkaneet kelvata tuomareille vähän paremmin karvojenleikkuun jälkeen eikä niistä ole enää kovin suurta vikaa jaksettu etsiä. Dumbokorvahan Raichu ei missään nimessä siis ole, mutta ei sen tarvitsekaan ;)


Kuva: Henni R.


Tällä kertaa korvienvääntelijänä toimi Alexey Shchukin, joka kirjoitti arvosteluseteliin Raichulle että "very charming sealpoint -- EX1 CAP"*. Sehän tarkoittaa, että Raichulla on kolme CAP-sertiä kerättynä! Allekirjoittanut oli vamistautunut odottamaan viimeistä sertiä vielä pidempään, varsinkin kun oli aamullakin jotenkin pasmat sekaisin ja kuvitteli ensin että tänäänkin olisi sertikilpailu, mutta ei - serti sieltä tuli ja Premier -titteli! Premier Tistan Raichu, kuulostaapas kivalta =)
 
Vaikka näyttelypäivät ovat aina hyvin raskaita ja fyysisesti väsyttäviä, menevät ne kuitenkin aina todella nopeasti. Tänäänkään ei ihan kaikkea ehditty mitä oli tarkoitus, sillä olin suunnitellut laittavani Raichun kokeilemaan agirataa (ihan kokeilemaan vain ennen kisojen alkamista), mutta seisoimme tuomarin pöydän takana sitten pidemmän tovin kun ensin en halunnut että Raichu missaa vuoronsa ja vuoron jälkeen pitikin vielä jäädä odottamaan tp-rinkiä. Ringistä paneeliin meni komea lila itämainen FlyAway Def Leppard, mutta kiva siellä oli taas käväistä venymässä. Agilitytreenit jäivät nyt kuitenkin toiseen kertaan :)Fedja-setä

Varsinaisia seuraamiamme blogikissoja näimme tällä kertaa temppukissojen Fedja-sedän. Minulla on huono tapa hoksata näyttelyssä olleet kissat ja ihmiset vasta jälkeenpäin, joten onhan siellä voinut olla blogikissoja enemmänkin, hyvin varmastikin oli :) Muitakin tuttuja ja puolituttuja ihmisiä ja kissoja tuli vastaan. Päivä olikin taas kerran oikein mukava, olen ehkä asiasta maininnut ennenkin mutta kissanäyttelyissä yksi parhaista puolista on kissamainen tunnelma sekä muihin samanhenkisiin kissaihmisiin törmääminen!

Erityiskiitos vielä lilarakettien mammalle, joka tuli näyttelyseuraksi Raichua tsemppaamaan! :)


*kohdassa -- lukee mahdollisesti boy, mutta tämä on täysin arvailua.

13 kommenttia:

Henni & lilaraketit kirjoitti...

Oli kivaa tulla näyttelyseuraksi, vaikka pojat ei tällä kertaa mukana olleetkaan! :) Onneksi siellä mun räpsyjen joukossa oli tuollaisia ihan hyviäkin kuvia, ihanasti näkyy toi silmien väri ekassa! :)

Elina V. kirjoitti...

Ehditkin jo lisätä kuvan :) Onnittelut vielä täältäkin! Meillä on Fedja muuten kotona ollut jotenkin yliaktiivinen tänään. Taisi näyttely ottaa koville sillä, kuten puolikuntoisella omistajallakin... Olen ihan veto poissa ja hiukan siltä tuntui jo näyttelyssäkin.

Satu kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta :) Toivottavasti näen taas Aslaninkin jossain näyttelyssä!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut komistukselle. Oli hienot venytykset ringissä. ;)

Elina kirjoitti...

ONNEA, ONNEA RAICHU!

luolaleijona kirjoitti...

Raichu kiittää onnitteluista!

Hmm.. kukahan meidät on ringissä bongannut? Ei varmaankaan kukaan vieressä venyneistä kissoista/kissanomistajista, kun läheltä katsottuna Raichun venytys ei sujunut kovin mallikkaasti ;) (Käänsi kissan kummin päin vain niin Raichun mielestä vieruskaveri oli liian lähellä ja yleensä letkeä venyjä väänsi itseään solmuun.)

Tuli kyllä taas kerran todistettua että minun pääni on sahanpurua, kun en hoksannut sitten esim Wauhtitassujen somaleita käydä bongaamassa :(

Henni: kivoja kuvia tosiaan tuli! Tuo ensimmäinen olisi aivan täydellinen jos emännän naama olisi suttuisempi, mutta tiedän mitkä asetukset kamerassa oli ja se ei ollut siinä vaiheessa kuvaajasta kiinni vaan objektiivista ja liian lähelle kissaa naamaansa työntävästä omistajasta ;)

Elina: laitoin Fedja-sedän kuvan tulemaan =) En pääse kommentoimaan blogiisi, mutta tosiaan Fedja oli tosi komea setä ;) Ihana viiksikissa.

Satu: Kyllä Aslania vielä näyttelyihin raahataan kunhan kaula paranee :) Täytyyhän siitäkin tehdä premier ;) Raichukin varmaan vielä niitä paria suomalaista sertiä käy yrittämässä ennen kuin meillekin iskee sertijumi.

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Hih..mä siis bongasin teidät vaikken tajunnutkaan kun vasta nyt että bongasin :D Onnittelut tittelistä Raichulle ja sinulle!

Lendi kirjoitti...

Oikein paljon onnea :)

Kyllä kieltämättä harmittaa kun ei päästy :/ Lähes jokaisessa "tutussa" blogissa on nyt hehkutettu mahtavaa näyttelyreissua. No eiköhän mekin mukaan ehditä ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Onnittelut Premier Raichulle! Jokos on viralliset paperit täytetty ja valmistumiskuva lähetetty Kissalehteen? Täytyy toivoa, että vielä joskus törmätään teidän poikiin näyttelyssä, kun nyt sattui juuri ikävästi päivällä menemään huti.

Salla kirjoitti...

Tosi paljon onnea ihanalle Ruiskulle! <3 Kyllä tuli iloinen olo kun eilen sain viestin puhelimeen, että nyt se viimeinen serti napsahti teidän kohdalle!
Nyt pääsettekin sitten kisaamaan uuteen luokkaan näyttelyissä, onnea myös jatkoon! =))

Maria kirjoitti...

Paljon onnea Raichulle! Terveiset myös muulle klaanille!

luolaleijona kirjoitti...

Jalecat's: ahaa :D En kyllä hoksannut minäkään sinua - mutta ensi kerralla sitten toivottavasti tunnistaa jo näyttelyssä =)

Kiitos taas Raichun puolesta kaikille onnitteluista!

Lendi: teillä on vielä monen monta kivaa näyttelyä edessä kun Gaston on vielä niin nuorikin :)

Mäykynen: yritin eilen tehdä salapoliisityötä ja selvittää mihin ilmoitan mitäkin - viralliset paperit sain täytettyä, mutta valmistumiskuvaa en edes muistanut ennen kuin mainitsit :D Pitäisiköhän yrittää sellainenkin napsaista.. Olisikin taas aika yrittää leikkiä muotokuvaajaa ;) (joskin valon kannalta vuodenaika on pahin mahdollinen, meillä kun ei ole kuin yksi fossiilinen salama jota en osaa käyttää..) Ei herra Mäykynen olisi suunnittelemassa Turokin reissua kevättalvelle? ;)

Salla: voi olla ettei me yritetäkään läpäistä tätä seuraavaa luokkaa, ulkomailta sertin hakeminen kun on jo isompi juttu :) Varsinkin ruskeanaamioiden kilpailutilanteella. Mutta ei koskaan saa sanoa ei koskaan ;)

Maria: terveiset välitetty, myös tuossa vieressä purisevalle Aslanille!

Vulpes kirjoitti...

Vähän myöhässä tullaan onnittelemaan, mutta kuitenkin: onnea Raichulle Premier tittelistä! :)

Ja sahanpurua on jollain muullakin päässä, kun en minäkään muistanut yhtään tulla Raichua bongailemaan. Simskurivin kiersin kyllä mutta ei sitten sytyttänyt. Ehkäpä seuraavassa Turokissa sitten jos ei aiemmin samaan näyttelyyn satuta? :D