tiistai 1. maaliskuuta 2011

Hei me seikkaillaan!

Skazki Sametti Tigrovna, "Blanka"
Hei kaikki! Me täytetään tänään kolme viikkoa ja saatiin eilen leikkikehä jossa voimme seikkailla. Se on minusta vähän niin kuin minun ansiotani, mutta teinkin sen eteen kovaa työtä ainakin kolme päivää. Joka kerta kun ihminen tuli laatikon reunalle piipitin sille kaula pitkällä, että "Ota syliin kun tahdon nähdä maailmaa!". Se ei ihan riittänyt, sillä ihminen uskoi vasta sitten kun kiipesin tooooosi korkean reunan laidalle roikkumaan ja taiteilemaan. Sitten ne leikkasivat pesänreunaa alemmas ja tekivät meille leikkikehän – nyt voin juosta ihmisen syliin jo ihan itsekin, eikä minua tarvitse nostaa sinne!

Skazki Spartak Tigrovich, "Arn"
Minä autoin ihmisiä leikkikehän rakentamisessa. Juoksin heti siskoni perässä madalletun reunan yli, olenhan tehnyt valvottuja seikkailuretkiä jo muutaman aiemminkin. Ihmisisäntä arvosti kovasti apuani kehän rakentamisessa. Isona minusta tulee rakentaja ja sotilas ja painimestari ja olympiaurheilija ja löytöretkeilijä ja vaikka mitä kuulkaas. Harjoittelen jo kovasti. Painikavereista suurin on emon naama, vaikka en tiedä tykkääkö äiti niin kovasti että läpsin sitä tassuilla poskille. Välillä se irvistelee. Tein tänä aamuna hurjan seikkailuretken pesän vieressä olevalle hämärälle kujalle. Siellä alkoi jo vähän pelottaa ja ihan pikkaisen huusin äitiä apuun, mutta ei äiti auttanut kun kutsui kujan päästä että tule poika itse sieltä. Ja minähän tulin, osasin!

Skazki Silkki Tigrovich, "Harald"
Minäkin olen jo käynyt ihan kehän toisessa päässä asti. Menin sinne eilen katsomaan, että mitä äiti oikein syö. Ei kyllä näyttänyt minusta kamalan hyvältä, maito on parempaa. Lattia oli kamalan liukas ja tassut luistivat siinä, ihmiset vähän nauroivat minulle kun näytin muka sammakolta luiskahdellessani – Arn ja Blanka osaavat jo kävellä paljon paremmin. Odottakoon vain, minä vielä näytän niille ja juoksen kohta niin kovaa että ihmisiä pelottaa!

Skazki Stella Tigrovna, "Cecilia"
Hei vaan. Minä olen Skazki Stella Tigrovna, suklaakilpikonnahopea ticked tabby itämainen lyhytkarva variantti. Olen juuri niin näpsäkkä neiti kuin miltä nimeni kuulostaakin. Tuo täällä hyörivä ihminen sanoikin jo melko heti että olen kilppari – vaikka turkista sitä oli aluksi hankala erottaa, niin luonteesta ei. Minulla on vahvat mielipiteet ja olen sinnikäs ja yritteliäs tyttö. Jos muut pennut ovat nisän tiellä, kävelen vaikka niiden päältä omalle nisälleni. Minussa on myös se ”kilpparikissojen” toinen puoli, nimittäin olen kaikista kovin kehrääjä koko poppoosta. Olen kehrännyt jo ihmisellekin, vaikka äidille kehrään paljon enemmän tietenkin.

Skazki Stanimir  Tigrovich, "Knut"
Minä olen ajatellut, että söpöydellä pääsee tässä maailmassa pitkälle. Siitä yksi todiste on tämä video. Istuskelen pesän laidalla ja koetan näyttää niin söpöltä kuin osaan, nimittäin nyt kun näytän näin söpöltä eivät ihmiset koskaan voi tulevaisuudessa uskoa että se olin juuri minä joka söi kukan tai tiputti posliiniesineen. Hyvä suunnitelma, eikös vain? Tänä iltana oli oikeastaan sylissä olokin jo ihan mukavaa, kerran tulin jo itsekin uudestaan pyrkimään syliin.

Skazki Samson Tigrovich, "Eskil"
Minä olen hurmurimies. En vielä tykkää lähteä pesästä liikkeelle, mutta pesässä hurmaan tekemällä kaikki mahdolliset pelletemput mitä osaan keksiä. Olen tänäänkin muunmuassa maistellut pesän reunaa (nam!), nukkunut selälläni tyylikkäästi ja välillä myös pää pesän reunalla, mikä tuntui huvittavan ihmistä jostain syystä, paininut veljieni kanssa ja jutellut mukavia. Jutteleminen on kivaa ja minulla on paljon asiaa!

Toim. huom. kolmeviikkoiset pennut alkavat siis pikkuhiljaa lähteä pesästä leikkikehään, tutkimusmatkoja tekemään. Toiminta on vilkastunut ja jo useampi pentu viihtyy ihmisen sylissä, Blanka nukahti tänään vieraan syliin ja melkein kaikki jaksavat jo ihan mielellään napottaa sylissä.

Lisäilin muutaman maanantaina otetun kuvan tekstiin linkeiksi. Pennut saivat siis tosiaan viralliset nimensä sunnuntaina, siitä löytyy juttua kasvattajan blogista.

6 kommenttia:

ella kirjoitti...

Blankalla on hirmuisen sievä pää :) Toinen suosikkini, Arn, on vain komistunut entisestään. Pentujen video oli tietenkin ihana, "jip jip"-ääniä ei vain voi vastustaa :)

Piti aivan käydä Skazki-blogista kurkkimassa tätä ristiäisasiaa, koska nimeäminen ja etenkin hyvät nimet yllättäen(?) kuuluvat mielenkiinnonkohteisiini :) Kasvattajankin antamat nimet kuulostavat oikein kauniilta ja kantajilleen sopivilta, Eddings-viittaus oli hauska.

Satu kirjoitti...

Iih, ihanat riiviön alut :-) Tuosta se lähtee!

luolaleijona kirjoitti...

Lisäilin tekstiin vielä linkin kasvattajan blogiin, jotta muutkin löytävät pentujen kissanristiäiskertomuksen :) Samalla laitoin muutaman maanantaina otetun kuvan, jossa pennut - Blanka lähinnä - seikkailevat juuri pystytetyssä leikkikehässä.

Elina V. kirjoitti...

Yksi päivä enää ja saa taas ihailla näitä livenä :D Voin melkein jo tuntea pikkupennun tuoksun tänne saakka :)

Jonna kirjoitti...

Ilmeisen yleismaailmallinen tuo pentujen ääni. Niila (paimenkoira) tuli ihan huolissaan viereen katsomaan mikä täällä (keittiön pöydällä) on hätänä :)

Pieta ei korvaansa lotkauttanut - hän on kunnon mies eikä mikään tuollainen Niilan tapainen marjanpoimija =D

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Varsin touhukkaita ipanoita nämä s-pennut :) Aivan ihanaa videomateriaalia kuusikosta, taisi tulla yliannostus söpöyttä tälle päivälle. Polgaralla on muuten todella upea silmien väri <3